Chester Goh'un Modern Mimarlık Harikası: Rachel Evi

Doğa İle İç İçe, Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı

Doğadan ilham alarak tasarlanan ve aile bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen Rachel Evi, modern mimarinin en iyi örneklerinden biri. Chester Goh tarafından tasarlanan bu ev, aynı zamanda 2021 A' Mimarlık, Yapı ve Yapı Tasarımı Ödülü'nün gümüş ödülüne layık görüldü.

Rachel Evi, aile bireylerinin bir arada vakit geçirebileceği bir ortam oluşturmayı hedefleyen bir tasarıma sahip. Farklı ölçeklerdeki geometrik bloklar, cepheyi oluştururken, ana yatak odaları merkezi avlu bahçesine bakacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda, konsol şeklindeki balkon yapısı, zemin kat terasları için güneş gölgesi olarak hizmet veriyor.

Ev, aile üyelerinin birlikte vakit geçirebileceği merkezi su avlusunu keyifle kullanabilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, üst kat yatak odalarında mahremiyetlerini koruyabiliyorlar. Temiz ve modern cephe, yatak odası küplerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş ve bu sayede, lüks oryantal temalı peyzaj bahçesine bakıldığında çerçeveli görüntüler elde edilebiliyor. Zemin kat alanları, avlunun huzuruna ve akan suyun sesine açılıyor.

Rachel Evi'nin tasarımında, doğadan ilham alınarak, yeryüzü renklerinde bir palet oluşturulmuş. Doğal gri granit ile birleştirilen toprak renkli ahşap, cephe yüzeyinde benzersiz bir ritim oluşturuyor. Büyük boyutlu pencereler, mekanın havalandırılmasını sağlarken, hava koşullarına göre gerektiği yerlerde geniş saçaklar ve hatta cepheye dikey duvarlar eklenmiş.

Proje, gizlilik ve sosyal etkileşim arasında hassas bir denge kurmayı hedefliyor. Bina, avlunun peyzajını farklı perspektiflerden keyif alabilecek şekilde tasarlandı. Ana özelliklerden biri, Çin Bahçelerindeki Enframed Scenery tekniğinin analizine dayanıyor. Bu sayede, avlunun çeşitli manzaralarını çerçeveli perspektiflerle keyif alabiliyorlar. Ayrıca, seçilen tüm ağaç türleri, Çin'in mevsimlik ağaçlarına göre seçildi. Bu sayede, manzara tüm yıl boyunca sabit kalmıyor, ancak dört mevsimi yansıtıyor, bu da evin benzersizliğine katkıda bulunuyor.

Projenin en büyük zorluğu, mimari, iç mekan ve doğa arasında sorunsuz bir uyum yaratmaktı. Villanın tasarım özü, müşterinin doğa ve sürdürülebilirlik konusundaki hayranlığını temsil etmeliydi. Aslında, siteye ait bazı kayalar, avluda görülebiliyor, bu da peyzajı daha organik ve doğal hale getiriyor. Bu projenin avlusu, güney Çin'de yaygın olarak kullanılan tekniklerden türetilmiş ve avlu alanında huzur ve sakinlik atmosferi yaratıyor.

Rachel Evi, aile üyelerinin birlikte vakit geçirebileceği merkezi su avlusunu keyifle kullanabilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, üst kat yatak odalarında mahremiyetlerini koruyabiliyorlar. Temiz ve modern cephe, yatak odası küplerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş ve bu sayede, lüks oryantal temalı peyzaj bahçesine bakıldığında çerçeveli görüntüler elde edilebiliyor. Zemin kat alanları, avlunun huzuruna ve akan suyun sesine açılıyor.

Proje, 2016'da başladı ve 2020'nin Ocak ayında Zhongshan Şehri, Çin'de tamamlandı. Bu tasarımın telif hakları 2019 yılında Chester Goh'a aittir. Bu tasarım, yaratıcı, profesyonel ve olağanüstü tasarımların ödüllendirildiği A' Mimarlık, Yapı ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özellikler ve sanatsal beceri sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve şaşkınlık yaratan tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chester WL Goh
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Zhang Chao / CE-ST 2019 Image #2 : Photographer Zhang Chao / CE-ST 2019 Image #3 : Photographer Zhang Chao / CE-ST 2019 Image #4 : Photographer Zhang Chao / CE-ST 2019 Image #5 : Photographer Zhang Chao / CE-ST 2019
Proje Ekibi Üyeleri: Chester Goh; Li Chujun; Sun Xilin; Carson Huang; He Weiqiu
Proje Adı: Rachel
Proje Müşterisi: Chester WL Goh


Rachel IMG #2
Rachel IMG #3
Rachel IMG #4
Rachel IMG #5
Rachel IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun