Integrare'nin New York İlhamlı Tasarımı: River View

Art Deco ve Modern Mimariyi Buluşturan Yenilikçi Bir Konut Projesi

Integrare tarafından tasarlanan River View, New York'un sanayi döneminden esinlenerek, Art Deco ve modern mimari özelliklerini birleştiren bir konut projesidir.

1960 ve 1970'lerin sonrasında New York'ta depo ve fabrikaların yeniden kullanılmasıyla ortaya çıkan stüdyo ve loft konseptlerinden ilham alan River View, bu özgün yaşam tarzını Santa Catarina kıyılarına taşımayı hedefliyor. Projenin cephesi, New York'un endüstriyel depolarının belirgin özelliği olan görünür tuğla örgüyü içeriyor.

1920'lerin Art Deco stili ve çağdaş stil arasındaki benzerlik, River View'in yapısına pürüzsüzlük ve hafiflik katıyor. Bu, projenin, gayrimenkul piyasasına yeni bir konsept getirme amacıyla tasarlanan agresif ve benzersiz bir proje olduğunu gösteriyor. Tasarım, hangi açıdan bakılırsa bakılsın benzersiz özelliklere sahip olacak şekilde düşünüldü.

River View, toplamda 8.415,00 metrekarelik bir alana yayılan ve 850,00 metrekarelik bir arazi üzerine kurulu bir yapıdır. 28 katlı bu bina, toplamda 91,98 metre yüksekliğe sahip olup, 72 konut ünitesine ve her dairede 3,24 metre tavan yüksekliğine sahiptir. Ayrıca beşinci katta ve çatı katında olmak üzere iki adet rekreasyon alanı bulunmaktadır.

Proje, beton, cam, görünür tuğlalar ve LED aydınlatma teknolojileri kullanılarak gerçekleştirildi. Yapının hacmi, Art Deco'nun geometrik ve düzgün unsurlarını dekoratif bir şekilde kullanarak iki mimari kavramı birleştirecek şekilde tasarlandı. Ayrıca, cam ve monokromatik renk paleti ile birlikte görünür tuğla dokusunun kullanılması, yapıya hafiflik ve pürüzsüzlük katıyor.

Projenin en büyük zorluğu, temel olarak yatay bir yapı olan bir projeyi dikeyleştirmekti. Ancak, bu süreçte işlevselliği, estetiği ve maliyet etkinliğinden ödün verilmedi. Diğer bir zorluk ise, tuğlaların cephede kullanılmasıydı. Ancak bu durum, diğer mimari stillerin korunmasını engellemedi.

River View, 2022 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı teşvik eden, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi birleştiren ve yaşam kalitesine katkıda bulunan mükemmel ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Integrare Engenharia e Arquitetura
Görsel Kredileri: Blue King Studio 3D
Proje Ekibi Üyeleri: Integrare Engenharia e Arquitetura
Proje Adı: River View
Proje Müşterisi: Integrare Engenharia e Arquitetura


River View IMG #2
River View IMG #3
River View IMG #4
River View IMG #5
River View IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun