2023 Revive Koleksiyonu: Yen-Ting Cho'nun Teknoloji ve Sanatı Buluşturan Yün Atkı Tasarımları

Yen-Ting Cho'nun Pandemi ve Küresel Çatışmalardan İlham Alan, Kendi Yazılımıyla Oluşturulan Asimetrik Desenleri

Yen-Ting Cho'nun 2023 Revive Koleksiyonu, pandemi ve küresel çatışmaların gölgesinde umutlu bir geleceğe bakıyor. Kendi dijital yazılımıyla oluşturulan benzersiz desenler, yün atkılara basılıyor ve moda dünyasına taze bir soluk getiriyor.

Yen-Ting Cho'nun 2023 Revive Koleksiyonu, sekiz atkı deseninden oluşuyor. Bu koleksiyon, koronavirüs pandemisi ve küresel çatışmaların koşullarından ilham alıyor. Meraklı hücresel deneyler, mutasyon, yansıma ve son olarak yeniden yapılanma hikayesiyle, metaforik bir şekilde kıyamet öncesi ve sonrası bir hikaye anlatıyor.

Desenler, Cho'nun kendi dijital yazılımı mov.i.see ile oluşturuluyor. Bu yazılım, beden hareketlerini kullanarak dijital veriyi yeniden yapılandırıyor ve sadece programlama ile mümkün olmayan organik detayları ortaya çıkarıyor. Bu, Cho'nun aynalama veya tekrarlama gibi geleneksel yöntemlerle yapılanlardan çok farklı asimetrik, tekrarsız desenler oluşturmasını sağlıyor. Desenler, dijital olarak doğal kumaşa basılıyor ve tasarımların ince detaylarını yansıtıyor.

Desenler, beden hareketini kullanarak bir tasarım oluşturan kendi yazılımlarıyla oluşturuluyor. Renkler daha sonra tasarımcı tarafından uyarlanıyor. Bu dijital ve analog yöntemler, aynalama veya döndürme gibi geleneksel yöntemlerle oluşturulanlardan çok farklı asimetrik ve tekrarsız desenler üretiyor. Moda aksesuarları piyasasında benzer desenler görmedik. Çoğu lüks atkı desen tasarımcısı ipek kullanırken, biz ince yüne dijital baskı yapıyoruz.

Atkılar, genişliği 1000mm ve yüksekliği 2000mm ölçülerinde. Dijital tasarım, dijital baskı, yün, atkı, tekstil tasarımı, desen, çağdaş gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Atkılar, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin giyilebilen bir moda aksesuarı olarak tasarlandı. Benzersiz desenler, oyunbaz, estetik açıdan hoş ve arzulanan ürünlere uygulanabilir. Asimetrik desenler ve renk kombinasyonları, atkıların farklı şekillerde giyilmesine olanak sağlar.

Proje, 2022'nin Ocak ayında Londra ve Tainan City'de başladı ve Kasım 2022'de Tainan City'de tamamlandı. İlk olarak 2023'ün Şubat ayında New York City'deki Shoppe Object'te sergilendi. Bu tasarım, 2023 A' Textile, Fabric, Textures, Patterns and Cloth Design Ödülü'nde Gümüş kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özellikler ve olağanüstü sanatsal beceri gösteren, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.

2023 Yen Ting Cho Telif Hakkı ile korunmaktadır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yen-Ting Cho
Görsel Kredileri: Yen-Ting Cho
Proje Ekibi Üyeleri: Yen-Ting Cho
Proje Adı: 2023 Revive Collection
Proje Müşterisi: Yen-Ting Cho


2023 Revive Collection IMG #2
2023 Revive Collection IMG #3
2023 Revive Collection IMG #4
2023 Revive Collection IMG #5
2023 Revive Collection IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun