Asty Garak: Güney Kore'nin Yaşam Tarzı Değişikliklerine Yanıt Veren Yüksek Sonlu Kompakt Konut

Yongsu Lee tarafından tasarlanan Asty Garak, sürdürülebilir mimari ve dönüştürülebilir yaşam alanları ile öne çıkıyor

Yongsu Lee tarafından tasarlanan Asty Garak, Güney Kore'nin değişen yaşam tarzlarına yanıt veren yüksek sonlu bir kompakt konut projesidir. Var olan küçük konut ürünlerinin mekansal sınırlamalarını aşmayı ve yüksek gelirli tüketiciler için fonksiyon ve tasarım geliştirmeyi hedefleyen bu proje, yaşam tarzına göre dönüştürülebilen bir birim düzeni ve estetik perspektifi vurgulayan bir bitiş malzemesi ile işlevsel ve estetik bir perspektiften tatmin edici bir ürün planlamıştır.

Proje, Hangang Nehri'nin taşması nedeniyle geçmişe kıyasla Garak adlı bir site ile başladı. Dış dalgaları önleme özelliği olan bölgesel özellikleri göz önünde bulundurarak, yükseklik tasarımı sütunlu eklem motifi ile tasarlandı. Ayrıca, ana girişi ve topluluğu tasarlayarak kullanıcılardan sempati çekmek için "neşe" anlamında özgürlüğün eğrileri ve dalgaları şeklini ödünç aldı.

Asty Garak, Kore'deki yaşam tarzı değişikliklerine yanıt veren yüksek sonlu bir kompakt konuttur. Mevcut düşük fiyatlı küçük konut ürünlerinin mekansal sınırlamalarını aşmayı ve yüksek gelirli tüketiciler için fonksiyon ve tasarımlar geliştirmeyi hedefleyen bir projedir. Yaşam tarzına göre dönüştürülebilen bir birim düzeni ve estetik perspektifi vurgulayan bir bitiş malzemesi ile işlevsel ve estetik bir perspektiften tatmin edici bir ürün planladı.

Proje, sürdürülebilirliği göz önünde bulunduran sütunlu bir yapı tasarladı ve gelecekteki ölçeklenebilirlik ve değişikliklere uyum sağlayabilecek bir şekilde tasarlandı. Dış mekanı oluşturan GFRC, bir kalıp aracılığıyla üretilen bir teknolojidir ve beton ve cam elyafını sentezler ve tasarımda 100 yıl dayanıklılık sağlayan bir sistem uygular. Birimlerin iç tasarımı, açıklığı ve ölçeklenebilirliği göz önünde bulunduran yeni bir yapılandırma ile gerçekleştirildi, mevcut konut çerçevesinden uzaklaşılarak akıllı cam teknolojisi kullanıldı.

Yongsu Lee tarafından tasarlanan Asty Garak, 2022 Eylül'ünde inşaatına başlanacak ve 2023'te tamamlanması planlanan bir projedir. Bu proje, sürekli gelişme ile birlikte yeni gelecek değerlerinin gerçekleştirileceği Seul'un doğu kısmındaki gelişme merkezidir.

Proje, Kore'nin ileri bir şehrinde yeni bir konut trendi yaratma projesidir. Mekansal sınırlamaları aşar, ekonomik, kültürel, sanatsal yaklaşımlar aracılığıyla yüksek maliyetli, yüksek gelirli sınıf için yüksek sonlu bir alan sağlar. Bu, mülkiyet değerinde yeni bir meydan okumadır. Ve mevcut dalgalı emlak piyasasındaki tüketicilerin olumlu tepkisi ve yanıtı, projenin başarılı bir şekilde yerleştiğini kanıtlar.

Asty Garak, 2023 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: cre-te
Görsel Kredileri: #1, 2, 3, 4, 5 : Overnine holdings Video credits : Overnine holdings
Proje Ekibi Üyeleri: Yongsu Lee Euna Park Jeechang Oh Soohyun Choo
Proje Adı: Asty Garak
Proje Müşterisi: cre-te


Asty Garak IMG #2
Asty Garak IMG #3
Asty Garak IMG #4
Asty Garak IMG #5
Asty Garak IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun