İçsel Genişlik: Noverta Chou'nun Özgün Tasarımı

Modern Yaşam Alanında Doğal Işık ve Yeşilliğin Buluşması

Özgün bir yaşam alanı tasarımı olan "İçsel Genişlik", Noverta Chou'nun ışık, bitkiler, kahve ve kitaplarla bir diyalog oluşturma fikri üzerine kurulu. Bu tasarım, yaşam alanının her köşesinde özgürlüğün tadını çıkarmanızı sağlar.

Chou, yaşam alanını en iyi şekilde kullanarak insanların ruhları için en uygun ortamı yaratmayı hedefliyor. Hayatın mükemmel dengesini aramak yerine, insanların gözlerini kapatarak kendileri ve mekan arasındaki rezonansı hissetmelerini sağlıyor. Bu, insanların kalplerinde gizli olan "içsel genişliği" keşfetmelerine yardımcı oluyor.

Chou'nun tasarımının benzersiz özelliklerinden biri, mekanın genişliği ve kullanışlılığına ek olarak havalandırma ve aydınlatmaya verdiği önem. Chou, mekandaki ışığın parlaklığını dikkatlice değerlendiriyor ve iç mekan bahçesi aracılığıyla ışığı ve yeşilliği odaya getiriyor. Ayrıca, uzun mekanın tek yönlü konvektif rüzgar yönünü egzoz sistemi ile ortadan kaldırarak doğal rüzgarı mekanın her köşesine yönlendiriyor. Bu arada, iç mekanın akışını kıvrımlı çizgilerle görselleştiriyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde demir, cam, fayans, el boyaması, baz boyası, kıvrım tasarımı, el boyaması, hava arıtma sistemi gibi malzemeler ve teknolojiler kullanılıyor. Proje 112.3 metrekarelik bir alanı kapsıyor ve 2 yatak odası, bir oturma odası, bir yemek odası, bir iç mekan bahçesi ve 2 banyo içeriyor. Chou, geniş bir halka açık alan yaratmak için açık planı ve oturma odasında pencerelerden gelen ışığı yansıtan bir iç mekan bahçesi yaratmak için kıvrımlı planı kullanıyor.

Tasarımın etkileşimi, geleneksel oturma odası düzeninden farklı. Proje, müşterinin yaşam tarzına göre bölünmüş. Müşteri televizyon izlemek için çok fazla zaman harcamadığından, oturma odasının ilk planlamasında televizyonu oturma odasının merkezi yapmamış. Müşterinin çalışma alışkanlıkları ve dinlenme ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Chou, kanapeyi özenle hazırlanmış cam iç mekan bahçesinin önüne yerleştiriyor.

Proje, Şubat 2022'de Tayvan'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, estetik, işlevsellik ve yaşam kolaylığı açısından müşteriye özelleştirilmiş bir mekan oluşturmayı hedefliyor. Gaz ocağının ve tezgahın yüksekliği, yemek odası oturma düzeni ve tatami alanı, küvet seçimi, tüm bu mobilyalar müşteriye özelleştirilmiş. Bu eşyalar sadece iyi görünmekle kalmıyor, aynı zamanda ergonomik, bu da yaşamı daha keyifli hale getiriyor.

Tasarımın en büyük zorluklarından biri, mekanın nemli olması ve bu nedenle özel bir baz boyası ve havalandırma sistemi gerektirmesi. Bir diğer zorluk ise halka açık alanın tavanlarında bulunan çaprazları aşmaktı. Chou, müşterinin boyunu göz önünde bulundurarak ve mekanın yüksekliğini azaltmak istemeyerek, çapraz kirişlerin ani ve baskıcı etkisini ortadan kaldırmak için kıvrımlı süslemeyi zarif renklerle tamamlıyor.

Chou, mekandaki canlılığın yaşamla birlikte var olabileceğine inanıyor. Yaşamın ritmi, tercihler, renk, ışık kaynağı vb., ışığın ve karanlığın zekice diyalogu ve karşıtlığı altında, biraz mavi, birkaç yeşil küme, zarif bej ve morla döşenmiş, yaşamın yüzünü oluşturuyor. "İçsel genişlik", tasarım ve planlama sonrası mekanın kullanıcı deneyiminin arttığı anlamına geliyor. Genişleme ve uzatma etkisi, görsel olarak, kullanıcı deneyimi ve zihin açısından gerçekleştirilebilir ve böylece yaşamın güzelliği doğar.

"İçsel Genişlik" tasarımı, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini artırarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Noverta Chou
Görsel Kredileri: Light House Design
Proje Ekibi Üyeleri: Noverta Chou
Proje Adı: Inner Vastness
Proje Müşterisi: Noverta Chou


Inner Vastness IMG #2
Inner Vastness IMG #3
Inner Vastness IMG #4
Inner Vastness IMG #5
Inner Vastness IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun