Geleceğin Yaşam Tarzını Şekillendiren Akıllı Ev Tasarımı: Free Path

Fu Chiung Hui'nin Otel Konseptli Akıllı Ev Tasarımı Pandemi Sonrası Döneme Işık Tutuyor

Yeni dönem yaşam tarzını şekillendiren Fu Chiung Hui'nin Free Path adlı akıllı ev tasarımı, otel konseptini evlere taşıyor. Pandemi sonrası dönemde evlerin çok fonksiyonlu bir yaşam alanı haline gelmesi gerektiğini savunan Hui, bu tasarımıyla evlerin geleceğine ışık tutuyor.

Fu Chiung Hui'nin Free Path adlı akıllı ev tasarımı, otel konseptini evlere taşıyor. Hui, tasarımında otel lobisini andıran bir ev ofisi alanı, yolcuları karşılayan ve ağırlayan bir oturma odası ve tema restoran deneyimi sunan bir yemek odası oluşturmuş. Bu konsept, evin her köşesine seyahat temasını entegre ederek, evde geçirilen zamanı bir seyahat deneyimine dönüştürmeyi hedefliyor.

Free Path, her biri farklı bir stil ile düzenlenmiş konuk odaları ve bir otel ziyafet salonunu andıran üst kat eğlence alanı ile evin her alanını farklı bir deneyim sunacak şekilde tasarlamış. Bu çeşitlilik, evin sadece bir yaşam alanı olmaktan çıkıp, aynı zamanda bir eğlence ve sosyalleşme alanı olmasını sağlıyor.

Tasarımın bir diğer önemli özelliği ise teknoloji ile tasarımın entegrasyonu. Akıllı sistemlerin yaşam kalitesini artırmak için kullanıldığı bu proje, evin her alanına ulaşmanızı sağlayan bir tablet ile kontrol edilebiliyor. Ayrıca, pencere perdeleri ve ışık kaynaklarının parlaklığı, güneş ışığına göre ayarlanabiliyor ve dekoratif aydınlatma tasarımı ile evin atmosferi zenginleştiriliyor.

Free Path, evlerin pandemi sonrası dönemde çok fonksiyonlu bir yaşam alanı haline gelmesi gerektiğini savunuyor. Kişisel aktiviteler, evde çalışma, ev eğlenceleri ve akraba ve arkadaşlarla toplantılar gibi çok çeşitli aktiviteleri içinde barındıran evler, pandemi tarafından parçalanmış olan insanlar arasındaki etkileşim ve iletişimi yeniden kurmayı hedefliyor.

Free Path, bu hedef doğrultusunda, pandemi sırasında bir malikane satın alan ev sahibinin çeşitli yaşam tarzlarını kapsayacak bir ev oluşturma isteğini yerine getiriyor. Bu sayede, evler sadece bir yaşam alanı olmaktan çıkıp, aynı zamanda bir sosyalleşme ve eğlence alanı haline geliyor.

Free Path, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: FU CHIUNG HUI
Görsel Kredileri: Hey! Cheese, Jamie Lo.
Proje Ekibi Üyeleri: Fu Chiung Hui
Proje Adı: Free Path
Proje Müşterisi: FU CHIUNG HUI


 Free Path IMG #2
 Free Path IMG #3
 Free Path IMG #4
 Free Path IMG #5
 Free Path IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun