Gençlik Estetiği: Yenilikçi Bir Kozmetoloji Merkezi Tasarımı

Ronnie Chan ve Enoch Kwan, Kozmetoloji Merkezi Tasarımında Gençlik ve Konforu Buluşturuyor

Gençlik Estetiği, Ronnie Chan ve Enoch Kwan tarafından tasarlanan ve genç müşterilerle bağlantı kurmayı hedefleyen bir kozmetoloji merkezi projesidir. Mermer, kadife, ahşap ve şampanya altın paslanmaz çelik gibi malzemelerle donatılan iç mekan, geleneksel kozmetoloji merkezlerinden daha sofistike bir atmosfer sunuyor.

Gençlik Estetiği, genellikle bayanlara lazer epilasyon hizmeti sunan bir güzellik estetiği markasıdır. Markanın onuncu yıldönümünü kutlamak için, yeni hizmet merkezi Causeway Bay'deki Dünya Ticaret Merkezi'nde aynı katta yenilendi. Projenin kapsamı, açık alanda Resepsiyon, Müşteri Hizmetleri Danışma alanı ve Tedavi odalarını yeniden tasarlamaktı. Ayrıca, tasarım, bayanların profesyonel hizmetlerinden keyif alabilecekleri güvenli ve konforlu bir iç mekan atmosferi yaratmaya odaklanıyor.

Genel malzeme seçimleri, marka imajıyla uyumlu olacak şekilde pembe, beyaz ve pirinç renk tonlarında seçildi. Ayrıca, mekandaki öne çıkan nokta, cilt bakım ürünleri için kemer şeklinde bir vitrin ve pembe döşemeli kumaşla kaplı kıvrımlı kanepe koltuklar tasarlandı. Ayrıca, beyaz ve pembe duvar kağıtlarını, kemerli pirinç paslanmaz çelik çerçeve ve duvar panelinin kontrastını vurgulamak için ince dokulu bir şekilde birleştirdik, böylece iç mekanda daha fazla parlaklık oluşturduk.

158 metrekarelik alan, Kozmetoloji Merkezi'nin işleyişini barındırmak zorunda. Aslında, bayanlar için sekiz tedavi odası olan 20Beauty adında bir merkez. Diğer yandan, bu bölümlerin kendi resepsiyonları, bekleme alanları, danışma alanları, doktor danışma odaları ve personel ofisleri bulunuyor.

Proje, Haziran 2020'de başladı ve Kasım 2020'de Hong Kong'da inşaatı tamamlandı. Genç Bayanlar estetik Merkezi, Hong Kong'da bir tıbbi kozmetoloji hizmetleri şirket grubu için. Estetik Merkezi, kırk beş katlı bir binada yer alıyor ve iç mekanlar, markaların ve hizmet standartlarının yansıtılması için tasarlandı.

Dünya çapında iş ortamının zor zamanlarında, inşaat ve tasarım ücretleri için sınırlı bütçeler müşteri tarafından talep edildi, iş ve personel operasyonel gereksinimlerini karşılamak için, bu nedenle tasarım zorluğu, müşterinin vizyonlarını yaratıcılık, iyi uygulama ve zamanında tamamlama konusunda dengelemek zorunda kaldı.

Gençlik Estetiği, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcıca dâhiyane tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.

Gençlik Estetiği projesinin telif hakları, 2022'de Dream Ticket Workshop Limited'e aittir. Projenin fotoğrafları, 2020'de fotoğrafçı Samuel Lee tarafından çekildi.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chun Man Ronnie Chan
Görsel Kredileri: Photographer Samuel Lee, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Chan Chun Man Ronnie and Kwan Yee Lok Enoch
Proje Adı: Youthful Aesthetics
Proje Müşterisi: Chun Man Ronnie Chan


Youthful Aesthetics IMG #2
Youthful Aesthetics IMG #3
Youthful Aesthetics IMG #4
Youthful Aesthetics IMG #5
Youthful Aesthetics IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun