Chengdu Resolute Space Design Co.,Ltd'nin "Love City" Projesi: Klasik ve Modern Estetiğin Mükemmel Birleşimi

Çağdaş Yaşamın Sıcaklığını ve Sanatını Yansıtan Ödüllü Bir Satış Merkezi Tasarımı

Chengdu Resolute Space Design Co.,Ltd tarafından tasarlanan "Love City" projesi, klasik ve modern estetiği bir araya getirerek, çağdaş yaşamın sanatını ve sıcaklığını yansıtan bir satış merkezi tasarımıdır. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü.

Projenin tasarım konsepti ve fikri, modern insanların uluslararası estetik perspektifini ve gerçek yaşam ihtiyaçlarını karşılamak üzere klasik estetik ve modern estetik arasında mükemmel bir kombinasyon oluşturur. Bu sayede, insanlar binlerce yıl sonra bile geleneksel Çin kültür ruhuyla bir diyalog kurabilir ve mimarinin ruhaniyetini ve insanlık duygularını algılayabilirler.

Proje, bir satış departmanı projesi olarak, tasarımcıların işlevselliğini vurgulamak için mimari tasarım manuskriptlerini mekan duvarına eklediği bir tasarımdır. Yeşil bitkilerin ve sanatsal kurulumların entegrasyonu, mekanın yaşam atmosferine katkıda bulunur. Bu çatışma duygusu aracılığıyla sanatsallık oluşturulur ve modern yaşamın sıcaklığı karıştırılır, böylece yeni ve eski, geleneksel ve modern bu yepyeni mekanda kendiliğinden tutarlı hale gelir.

Malzeme ve mekan arasındaki ilişkide, çok sayıda ahşap element ve beyaz mekan kullanılır. Saf beyaz ve doğal ahşap renk, sadeliğin Zen ruhunu ortaya çıkarır. Proje toplamda 280 metrekarelik bir alanı kapsar.

Ev modeli deneyim alanının mekansal yapısı, güzel ve pratik olan geleneksel çengel ve mortise yapısını benimser. Proje, Mart 2019'da Chengdu'da başladı ve Haziran 2019'da Chengdu'da tamamlandı.

Projenin tüm yumuşak dekorasyon tasarımı, daha çok yaşam sahnelerinin yaratılmasına ve insanlar arasındaki iletişime önem verir. Sahne tabanlı deneyim aracılığıyla insanlar arasındaki mesafenin kısaltılması umulmaktadır, böylece pazarlama merkezi bir topluluk mahalle merkezi haline gelebilir, çevresindeki sakinlere daha insancıl topluluk hizmetleri sunabilir ve sosyal ve insancıl bakımı artırabilir.

Proje, bir satış merkezi projesi olarak, tasarımcıların tasarım fikirlerini dekonstrüksiyon ve yeniden organizasyon kullanarak, basit tasarım yöntemleriyle kalplerindeki Doğu duygularını ifade ettiği bir tasarımdır. Yeşil bitkilerin ve sanatsal kurulumların entegrasyonu, mekanın yaşam atmosferine katkıda bulunur. Bu çatışma duygusu aracılığıyla sanatsallık oluşturulur ve modern yaşamın sıcaklığı karıştırılır, böylece yeni ve eski, geleneksel ve modern bu yepyeni mekanda kendiliğinden tutarlı hale gelir.

Proje, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, güçlü teknik özelliklere ve muhteşem sanatsal beceriye sahip olan, olağanüstü düzeyde mükemmeliyet gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chengdu Resolute Space Design Co.,Ltd
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Three House, LoveCity, 2019. Image #2: Photographer Three House, LoveCity, 2019. Image #3: Photographer Three House, LoveCity, 2019. Image #4: Photographer Three House, LoveCity, 2019. Image #5: Photographer Three House, LoveCity, 2019.
Proje Ekibi Üyeleri: Xue Li Xing Yang Xuexu Li Hui Zou Xiaofeng Peng
Proje Adı: Love City
Proje Müşterisi: Chengdu Resolute Space Design Co.,Ltd


Love City IMG #2
Love City IMG #3
Love City IMG #4
Love City IMG #5
Love City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun