Denver Hsu'nun Çağdaş ve Gelenekseli Harmanladığı Teahouse: Sum

Doğa ve İnovasyonun Buluştuğu, Ödüllü İç Mekan Tasarımı

Denver Hsu'nun tasarladığı Sum, geleneksel çay kültürünü modern bir yorumla sunan, doğa ile iç içe bir teahouse. Bu tasarım, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü.

Sum, şehrin gürültüsünden uzakta, doğal ve huzurlu bir çay ve şarap mekanı olarak tasarlandı. Tasarımın ilham kaynağı, şehrin sessiz bir iş bölgesinde saklanan bu mekanın sakin ve samimi atmosferi oldu. Hsu, mekanın tasarımında doğal malzemeleri ve bitkileri ustaca kullanarak sağlıklı ve doğal bir atmosfer oluşturmayı hedefledi.

Sum'un eşsiz özelliklerinden biri, mekanın planlamasında gösterilen hayal gücüdür. Asansör holünden çıkıp bara adım attığınızda, ürün sergileme alanı holun alanıyla bütünleşmiş ve çayın ve şarabın imajı daha da derinleşmiştir. Muhteşem dekorasyon ve titiz yapı, geleneksel çayın içeriğini gösterirken, çay içme konusunda yenilikçi bir his de yaratır.

Proje, toplamda 364 metrekarelik bir alanı kapsar. Mekan, çay içme alanı, küçük kutu ve çay takımı sergileme alanı olmak üzere bölümlere ayrılmıştır. Bu dağılım, ürünlerin bağımsızlığını korurken, mekanın insanlara hizmet etme özünün kaybolmasını önler.

Sum, çay kültürünün "anlamını" yüksek ve alçak ilginç bir mekanda gösterme zorluğunu aştı. Bu, "küçük mekan" içinde "büyük içerik" kucaklama gibi, mekanın bir aracı olarak hizmet vermesini ve anlamı ve manzarayı bütünleştirmesini sağladı. Projeyi tasarlarken ana hedef, iç mekan alanında avlular ve binalar inşa etmek, insanların kalplerini rahatlatmak ve insanları kasıtsızca mekana yönlendirmekti.

Sum, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviye sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Denver Hsu
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Sense Space, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Denver Hsu
Proje Adı: Sum
Proje Müşterisi: Denver Hsu


Sum IMG #2
Sum IMG #3
Sum IMG #4
Sum IMG #5
Sum IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun