CP Budapest: Modernleşme ve Yeniden Markalaşma İle Olağanüstü Bir Otel Tasarımı

Magdalena Federowicz-Boule ve Ekibi, Budapeşte'nin Kalbindeki Bir Otelin Yeniden Doğuşunu Sağladı

Budapeşte'nin hareketli merkezinde yer alan ve Macarların şarap sevgisi ve üretim geleneğinden ilham alan CP Budapest, tarihi Nyugati tren istasyonuna atıfta bulunan canlı ve eklektik bir iç mekan tasarımına sahip.

Tremend tasarım stüdyosu, otel odalarının ve ortak alanların iç tasarımını yapmak üzere görevlendirildi. Bu proje, Budapeşte'nin Pest tarafında, anıtsal Nyugati tren istasyonu ve Westend City alışveriş merkezi yakınlarında bulunan mevcut bir otel binasının modernleştirilmesi ve yeniden markalaşmasını içeriyordu. İç mekanların dış mekanla - unsurları, renkleri ve manzaraları ile uyumlu olması esas alındı. Modernleştirme, IHG Crowne Plaza marka standartlarına uygun olarak yapıldı.

Zemin katta, otel misafirleri geniş bir lobi ve resepsiyon alanı, dinlenme ve ortak çalışma alanı bulabilir. Ayrıca, lobinin renk şemasının daha koyu ve zengin olduğu bir bar alanı olan Axis de bulunmaktadır. Barın üzerinde, ekstra bir ortak çalışma veya VIP alanı olarak kullanılabilecek bir asma kat bulunmaktadır. İlk katta konferans merkezi, çok fonksiyonlu balo salonu ve kahvaltı restoranı bulunmaktadır. VIP salonu 6. katta yer almaktadır. Otel odaları, deve derisi ve iki farklı yeşil renk aksanı ile birleştirilmiş gri ve toprak renkli bir palet ile tasarlanmıştır.

Proje, yolculuğun güzelliği, şehrin canlı ve hareketli yaşamı ve Macar şarapçılık geleneklerinin bir kombinasyonu olan bir semboldür. Doğa ve çevre, iç mekanla birleşerek alanı rahat ve hoş bir atmosfere sahip kılar. İç mekan ve dış mekan arasında etkileşim yaratmak ve yerel halk tarafından unutulan bir alanı yeniden hayata geçirmek projenin en zorlu kısmıydı.

CP Budapest, 2020'de Budapeşte'de başlayan ve Kasım 2021'de tamamlanan bir projedir. Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üstün teknik özelliklere ve harika sanatsal beceriye sahip, mükemmel bir seviye sunan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

CP Budapest, mevcut bir otel binasının modernleştirilmesi ve yeniden markalaşmasını içeren bir projeydi. Yolculuğun güzelliği, şehrin canlı ve hareketli yaşamı ve Macar şarapçılık geleneklerinin bir kombinasyonu olan bir sembol. İç mekanların dış mekanla, unsurları, renkleri ve manzaraları ile uyumlu olması esas alındı, böylece mahalleyi yansıtan dokular ve renklerle dolu zamansız bir bağlantı oluşturuldu.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Magdalena Federowicz-Boule
Görsel Kredileri: Tremend Photography by Piotr Gęsicki
Proje Ekibi Üyeleri: Magdalena Federowicz-Boule Paulina Szarzec Beata Gula Kamila Karaś Łukasz Zalewski Ewa Dolot Izabela Kozuch Marta Idczak Sylwester Petryka Katarzyna Fesnak Dominika Lewandowska Martyna Wojtasik Natalia Sałamacha Teresa Łopuska Klaudyna Czechowska
Proje Adı: CP Budapest
Proje Müşterisi: Magdalena Federowicz-Boule


CP Budapest IMG #2
CP Budapest IMG #3
CP Budapest IMG #4
CP Budapest IMG #5
CP Budapest IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun