Kozo: Kişiye Özel, Modüler ve Ödüllü Kitaplık Tasarımı

Jihad Khairallah'ın Minimalist ve Modüler Yaklaşımıyla Kozo Kitaplık

Minimal ve modüler tasarımın anahtar unsurlar olduğu Kozo kitaplık, kullanıcının tasarımla etkileşime geçmesine ve onu daha kişiselleştirilmiş hale getirmesine olanak sağlar. Farklı malzeme ve renklerin entegrasyonuyla oluşturulabilen çeşitli kompozisyonlar, her Kozo kitaplığını benzersiz bir parça haline getirir.

Jihad Khairallah tarafından tasarlanan Kozo, renk ve ışığı birleştiren bir sanat eseri veya yaşam alanınızdaki bir kitaplık olsun, geniş esnekliği sayesinde onu eşsiz bir parça haline getirebileceğiniz bir ahşap yapıdır. Kozo'nun farklılığı ve gücü, kullanıcıya sunduğu geniş esneklik ve kişiselleştirme imkanlarıdır.

Kozo, ihtiyaç duyulan boyuta bağlı olarak bir araya getirilebilen farklı türde arka panellerden oluşan bir modül sistemidir. Raflar, arka panelde sabitlenmiş paslanmaz çelik braketlere dayanır ve 4mm alüminyum levhalardan yapılır. Braketler, farklı bir bitişe sahip olabilen 3cm x 3cm ahşap bir kılıf tarafından kaplanır. Braketin ucunu kaplayan kapak ise pirinç, mermer, ahşap gibi farklı malzemelerden yapılmış olabilir.

Kozo'nun yükseklik ve genişlik ölçüleri, modüler bir sistem olması nedeniyle esnektir; derinliği ise 35 cm'dir. Kullanıcı, kitaplığını kendi ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına göre özelleştirebilir. Ana braketler ve uç kapak, farklı malzemeden yapılmış olabilir ve istenildiği zaman farklı bir konuma yerleştirilebilir. Bu, kullanıcının benzersiz bir renk şeması ve kompozisyon oluşturmasına olanak sağlar. Aynı durum, farklı türdeki raflar için de geçerlidir. Bu özellikler, Kozo'yu her kullanıcı için benzersiz bir kitaplık haline getirir.

Kozo projesi Eylül 2022'de başladı ve Kasım 2022'de Abu Dhabi'deki Art Of Living'de ve 2023'te Brüksel'deki Menart Fair'de sergilendi. Kozo, kullanıcının tasarımla etkileşime geçebilmesi için tasarlanmış bir ahşap yapıdır. Kullanıcı, kitaplığını kendi ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına göre özelleştirebilir. Ana braketler ve uç kapak, farklı malzemeden yapılmış olabilir ve istenildiği zaman farklı bir konuma yerleştirilebilir. Bu, kullanıcının benzersiz bir renk şeması ve kompozisyon oluşturmasına olanak sağlar.

Kozo, 2023'te A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: jihad khairallah
Görsel Kredileri: jihad khairallah
Proje Ekibi Üyeleri: jihad khairallah
Proje Adı: Kozo
Proje Müşterisi: jihad khairallah


Kozo IMG #2
Kozo IMG #3
Kozo IMG #4
Kozo IMG #5
Kozo IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun