Diag: Marek Blazucki'nin Modern ve Fonksiyonel Tasarımı

Yenilikçi Tasarım ve Fonksiyonelliği Birleştiren Diag Masa

Marek Blazucki tarafından tasarlanan Diag, hem ev hem de ofis alanında kullanılabilen, özgün bir depolama çözümü sunan modern bir masa tasarımıdır.

Diag, ahşap bir masa tablası ve çelik ayaklardan oluşan basit, modern bir masadır. Hafifçe yükseltilmiş ve kıvrımlı kenarlar, nesnelerin düşmesini önlerken, içlerinde isteğe bağlı deri düzenleyicileri tutmak için oyuklar bulunmaktadır. Masa, kaplama ve masif ahşap veya lake mdf versiyonunda mevcuttur ve fırçalanmış paslanmaz çelik veya antrasit yapısal lake taban seçenekleri sunar.

Diag'ın metal tabanı, yapısal antrasit lake veya fırçalanmış paslanmaz çelik seçeneği ile yapılmıştır, masa üstü ise meşe veya ceviz kaplama veya katı renk lake seçeneği ile tamamlanmıştır. Diag'ın ölçüleri 1440 x 720 x 888 mm'dir.

Diag projesi, fuar sunumları sırasında alıcılar tarafından çok olumlu karşılandı. Çekici form ve isteğe bağlı özelliklere, örneğin, üstten düşen eşyaları önlemek için yükseltilmiş kenarlar ve mevcut aksesuarlara dikkat çekildi.

Diag projesi, ilk kez Meble Polska 2019 Uluslararası Mobilya Fuarı'nda Poznań'da sunuldu ve Premier kategorisinde MTP Altın Madalya ile ödüllendirildi. Diag projesinin yaratıcı zorluğu, olabildiğince basit bir yapı kullanarak yeni bir form önermek ve aksesuarların depolama işlevinin stereotipik olmayan bir çözümünü sunmaktı.

Diag masa, hem duvara dayalı hem de serbest duran bir mobilya parçasıdır. Üstün formu, stereotipik olmayan bir formun unsuru olarak düşünülen, işlevsel koşullardan kaynaklanmaktadır. Yükseltilmiş kenarlar, kazara düşen nesneleri önler, ayrıca, daha yüksek arka kenar, oyukları olan, kullanıcının küçük eşyalar için isteğe bağlı aksesuarları kolayca takabileceği bir yerdir. Üst yapı, kaplamalı blok-board'dan yapılmıştır, üstün kenarları masif ahşaptan yapılmıştır ve çelik taban doku boyası ile kaplanmıştır.

Diag, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi EUIPO'da Kayıtlı Topluluk Tasarımıdır. Sertifika no 005947686-0001. Ayrıca, 2022'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Marek Blazucki
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Marek Błażucki, Diag, 2019. Image #2: Photographer Marek Błażucki, Diag oak, 2019. Image #3: Photographer Marek Błażucki, Diag edge detail , 2019. Image #4: Photographer Marek Błażucki, Diag accessories detail, 2020. Image #5: Photographer Marek Błażucki, Diag accessories, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Marek Blazucki
Proje Adı: Diag
Proje Müşterisi: Marek Blazucki


Diag IMG #2
Diag IMG #3
Diag IMG #4
Diag IMG #5
Diag IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun