Haochen Su'nun "Vanity Belongs to Jane" Projesi: Sanatı ve Yaşamı Buluşturan Tasarım

Sanat ve yaşamı birleştiren, ışık ve dekonstrüktif tasarım metotları ile öne çıkan bir konut projesi

Haochen Su'nun "Vanity Belongs to Jane" adlı projesi, ışık ve dekonstrüktif tasarım metotları kullanarak mekanı ve işlevsel hareket çizgisini yeniden yapılandırıyor. Proje, sanat eserlerinin bolca kullanılmasıyla sanatsal bir atmosfer yaratıyor ve mekana hayat veriyor.

Proje, mekanı olabildiğince çizgi kavramı ile bölmeyi ve avlu peyzajı ile iç ve dış mekanın uyumunu sağlamayı hedefliyor. Bu sayede tüm mekan, erişilebilir, yaşanabilir ve sanatsal hale geliyor. Büyük alanlı yapı bloklarının ayrılıp boş bırakılması, mekanın daha sade, atmosferik ve kalıcı olmasını sağlıyor.

Projede volkanik taş, kaya levhası, seramik karo, bakır levha, ahşap kaplama ve emülsiyon boya gibi malzemeler kullanılıyor. Projenin toplam alanı 1600 metrekare olarak belirlenmiş. Tasarım, cesur, yenilikçi, sanatsal, doğal elementlerin ve iç mekanın renk ve malzeme çarpışmasını içeriyor.

Projenin ilk adımı, arazi incelemesi ve arazi ile çevre ortam arasındaki ilişkiyi belirlemek olmuş. Ardından kavramsal şema ve iç mekan planı belirlenmiş. Daha sonra cephe mekan şeması ve cephe mekan etkisi çizimi yapılmış ve son olarak inşaat tamamlanmış.

Proje, Zhejiang'da 2020 yılında başlamış ve 2022 yılında tamamlanmış. Tasarım sürecinde bilim ve teknoloji, yenilik, pratiklik, cesaret ve ekonomi kavramlarına dikkat edilmiş. En zorlu kısım ise, sahiplerin tasarıma olan cesur ve saygılı yaklaşımını ve uygulama sürecinde birçok yeni fikrin kullanılmasını gerektirmiş.

Tasarımcılar, büyülü başkentin sanatsal stilini mekana, modern mimariye ve doğaya entegre etmişler. "Karmaşıklığı ortadan kaldırma ve basitliği koruma" ve "sanal ve gerçek arasında birleştirme" sanatsal tasavvurları, çağdaş yaşam ortamına uygun kalite yetiştirme ve içerik oluşturmuş. Bir ev, ev anlamıyla donatıldığında, artık sadece yaşamak için bir yer olmaktan çıkar ve yaşam süresinin bir anısına dönüşür.

Proje, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, olağanüstü mükemmellik seviyesini gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Haochen Su
Görsel Kredileri: Image: Photographer Chen Xiang
Proje Ekibi Üyeleri: Haochen Su
Proje Adı: Jane
Proje Müşterisi: Haochen Su


Jane IMG #2
Jane IMG #3
Jane IMG #4
Jane IMG #5
Jane IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun