Chandigarh Esintisi: Modern Ofis Tasarımında Yerel Dokunuş

Karan Arora'dan ACME Ofisine Özgünlük ve Fonksiyonellik

Chandigarh'ın zengin paletinden ilham alan Karan Arora, yerel dokunuşları modern ofis tasarımıyla buluşturuyor.

Chandigarh'ın hızla gelişen bir bölgesinde konumlanan ACME ofis alanı, işlevsellik ve deneyimde modern ve ileri bir yaklaşım talep ediyordu. Mekansal öğelerin, malzemelerin ve yüzey işlemlerin kullanımı, tüm çalışma alanını bir araya getirmede hayati bir rol oynadı. Monolitik beton zemin, yüksek tavanlar, klasik ahşap panjurlar ve tasarımcı mobilyalarla başlayıp, dinamik ve dikkat çekici tavan kurulumuna kadar gözü ofis boyunca gezdiriyor. Stereotipik işlevsel açık ofis alanı bile, mekana karakter kazandıran ve çalışma yüzeylerinde ilgi uyandıran 'sarı' renkle işlenmiş bir tavan tasarımı ile ele alındı.

ACME ofisinde, plastik ofis iç mekanlarının aksine, Studio Vasaka brutalist doğal malzeme paletini uyguluyor. Ofis boyunca, açık beton, tuğla, ahşap ve metalin modernist ve iddialı bir şekilde kullanıldığını görmek mümkün. Bölme duvarlar çoğunlukla camdan yapılarak, işlevsel alanların ayrılmasına rağmen çalışma alanının birbiriyle bağlantılı hissedilmesi sağlanıyor. Açık tavanlar, mevcut yüksekliği etkili bir şekilde kullanıyor. Pencerelerden içeri güneş ışığı dolarken, hacimlerin, yüzeylerin ve malzemelerin tüm oyunu hayat buluyor.

8000 metrekarelik açık bir alan üzerine kurulan bu ofis, sirkülasyon çekirdekleri, kolonlar ve pencerelerle önceden belirlenmişken, geri kalanı tasarım için bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Her bir mobilya parçası tasarlarken hiçbir detay göz ardı edilmedi. Monolitik beton zemin, yüksek tavanlar, klasik ahşap panjurlar ve tasarımcı mobilyalarla başlayıp dinamik ve dikkat çekici tavan kurulumuna kadar gözü ofis boyunca gezdiriyor. Tüm iç mekanlar, tasarım ekibinin marka ve organizasyon olarak vizyonunu yansıtmayı amaçlıyor.

Proje 2023 Ocak ayında başladı ve Aralık 2023'te tamamlandı. Tasarım, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz madalya ile ödüllendirildi. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara veriliyor.

Görsel içeriklerin fikri mülkiyet ve telif hakları için fotoğrafçı Vaibhav Passi'ye aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Studio Vasaka
Görsel Kredileri: Photographer : Vaibhav Passi
Proje Ekibi Üyeleri: Studio Vasaka
Proje Adı: Contemporary Workspace
Proje Müşterisi: ACME


Contemporary Workspace IMG #2
Contemporary Workspace IMG #3
Contemporary Workspace IMG #4
Contemporary Workspace IMG #5
Contemporary Workspace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun