Ching-Fa Lung'un Bilim Kurgu Festivali İçin Tasarladığı Çarpıcı Kimlik Sistemi: SciFest Los Angeles

Interstellar Filmi İlhamıyla Geliştirilen Boyutlu Tipografi ve Artırılmış Gerçeklik Deneyimi

Ching-Fa Lung, bilim kurgu filmi "Interstellar"dan esinlenerek, festivalin tüm kimliğine uygulanabilecek bir boyutlu tipografi geliştirdi. Bu tasarım, 2021 A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü.

SciFest LA, bilim kurgu filmlerini sergilemek için düzenlenen varsayımsal bir 8 günlük film festivalidir. 1970-2017 yılları arasında çekilmiş klasik bilim kurgu filmlerini bir araya getirerek, izleyiciler festival boyunca aksiyon, animasyon ve gizem gibi bilim kurgu filmlerinin tüm farklı türlerini ve alt türlerini keyifle izleyebilirler.

Ching-Fa Lung, bu tasarımı gerçekleştirmek için Adobe Creative Cloud yazılım paketini, Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effect ile birlikte Maxon Cinema 4D'yi kullandı. Artivive ve Spark AR yazılımlarıyla Artırılmış Gerçeklik deneyimi oluşturuldu.

Tasarımın etkileşimli özellikleri, posterlerin boyutlarını deneyimlemeleri ve onlarla etkileşim kurabilmeleri için tüm posterlerin artırılmış gerçeklikle etkileşime girecek şekilde tasarlandı. Bilim kurgu festivali sadece filmleri izlemekle kalmaz, aynı zamanda gelecek teknolojileri veya kavramları da deneyimler. Uygulamanın ve web sitesinin arayüzleri, kinetik 3D grafik uygulamaları aracılığıyla etkinliklere giriş deneyimlerini ve etkinlik için düzenlenecek tüm içerikleri önizleme deneyimlerini örneklendirir.

Proje Aralık 2017'de başladı ve Aralık 2019'da Pasadena'da tamamlandı. Tasarım sürecinde, ana tasarım unsurlarını bilim kurgu filmlerinin ortak özelliklerinden çıkarabilmek ve bilim kurgu festivalini temsil edebilmek için tüm klasik bilim kurgu filmlerini izlemek ve incelemek gerekti. Bilim kurgu filmleri, gerçeklikteki fizikle birleşen ama aynı zamanda yaratıcıların hayal gücü ve yaratıcılığına da dayanan bir kombinasyondur, bu yüzden bu proje için kinetik tipografi ve boyutsal grafik unsurlarını yaratmak için ana içgörülerdi.

Önceden var olan bir etkinliği yeniden tasarlamak ve markalaşma yoluyla bütünsel bir tasarım deneyimi yaratmak, bu tasarım için aşılan yaratıcı, teknik ve araştırma zorlukları arasındaydı. Bu tasarım, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen ve profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan Iron A' Design Ödülü ile ödüllendirildi. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ching-Fa Lung
Görsel Kredileri: Ching-Fa Lung
Proje Ekibi Üyeleri: Ching-Fa Lung
Proje Adı: SciFest Los Angeles
Proje Müşterisi: Ching-Fa Lung


SciFest Los Angeles IMG #2
SciFest Los Angeles IMG #3
SciFest Los Angeles IMG #4
SciFest Los Angeles IMG #5
SciFest Los Angeles IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun