Ecust-Creplus Design'ın Paradoks Grafiklerinden İlham Alan Gazetecilik Okulu

Çin'in En Üst Düzey Gazetecilik Eğitim Kurumu İçin Yenilikçi Bir Marka Kimliği

Ecust-Creplus Design ekibi, Çin İletişim Üniversitesi Gazetecilik Okulu için bir marka kimliği oluşturdu. Paradoks grafiklerinden ve kitaplardan ilham alınan tasarım, gazetecilik okulunun bilgi ve eğitimle ilgili konularını açıkça ifade ediyor.

Çin İletişim Üniversitesi Gazetecilik Okulu, Çin'in gazetecilik alanında en üst düzey eğitim kurumu olup, toplumda derin bir etkisi bulunmaktadır. Marka değerini ve imajını artırmak için görsel kimlik sisteminin oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Gazetecilik okulunun görsel kimlik tasarımı, gazetecilik mesleğinin özelliklerini ve eğitim karakteristiğini vurgulamaya odaklanmıştır. Görsel efektler, mesleki anlamı ve gazetecilik okulunun ruhunu yansıtabilecek şekilde özlü, modern ve profesyonel olmayı hedeflemiştir.

Tasarım ekibi, Weimiao Du, Zhuo Ai, Xiaoling Dai, Shan Hao ve Yu Wei'den oluşmaktadır. Proje, Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirilmiştir. Gazetecilik Okulu'nun logosu, farklı yönlere bakan iki kitaptan oluşan bir paradoks grafiği ile oluşturulmuştur. Kitaplar, gazetecilik mesleğine yönelik öğrencilerin sahip olması gereken bilgiyi temsil eder. Farklı yönlere bakan ancak birbiriyle birleşen kitaplar, gazetecilik mesleğindeki öğrencilerin objektif ve adil bir iş perspektifi ve olumlu ve olumsuz görüşlere dikkat eden bir mesleki tutum sergilemeleri gerektiğini ima eder.

Aynı zamanda, bu figür bir tüy kalemi andırır, bu da eleştirel ruhu ve keskin yazma becerilerini simgeler. Tasarım, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, teknik ve yaratıcı becerileri güçlü ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

İmaj haklarına I'often, wu liu, qian yongze (699pic.com) sahiptir. Bu tasarım, prestijli A' Design Ödülü'nün kazananıdır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ECUST | Creplus Design
Görsel Kredileri: photo:I'often,wu liu,qian yongze(699pic.com)
Proje Ekibi Üyeleri: Art director:Weimiao Du, Zhuo Ai Design Director:xiaoling Dai Creative Director:Shan Hao, YU Wei
Proje Adı: School of Journalism CUC
Proje Müşterisi: ECUST | Creplus Design


School of Journalism CUC IMG #2
School of Journalism CUC IMG #3
School of Journalism CUC IMG #4
School of Journalism CUC IMG #5
School of Journalism CUC IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun