Irrational Slice: Bilgi Görselleştirmesinde Yeni Bir Boyut

Lu Zhao, Ruhe Zhang ve Qi Wang'ın AR Teknolojisi ile Üç Boyutlu Bilgi Görselleştirmesi

İnsanların irrasyonel seçimlerinin pek çok sebepten etkilendiği gerçeğinden ilham alan Irrational Slice, bilgi görselleştirmesinde yeni bir boyut açıyor. Bu proje, insanların subjektif, irrasyonel, duygusal anlarını veya bilişsel anlarını odak noktasına alıyor ve bu anları bir robotla karşılaştırıyor.

Lu Zhao, Ruhe Zhang ve Qi Wang tarafından tasarlanan Irrational Slice, bilgiyi üç boyutlu bir alanda kurarak ve AR teknolojisi ile birleştirerek çok boyutlu bilgi sunuyor. Bu sayede izleyiciler, üç boyutlu alanı kullanarak bilgiyi daha net bir şekilde alabiliyorlar. Çalışma, bilgi gözleminin yeni fikirlerini açmayı ve dijital medya sanatı bağlamında bilgi tasarımının etkileşimli iletimini keşfetmek için daha fazla olasılık sağlamayı hedefliyor.

Çalışmanın gerçekleştirilmesi, çoklu medya teknolojileri kullanılarak yapıldı. AR yazılımını kullanarak resimleri tarayan izleyiciler, parmaklarıyla yakınlaştırabilir, uzaklaştırabilir ve döndürebilirler. Bu sayede izleyiciler, bilgiyi çoklu açılardan okuyabilir ve etkileşimi artırabilirler.

Proje, Mart 2020'de Çin'de başladı ve Haziran 2020'de tamamlandı. Hubei Güzel Sanatlar Enstitüsü'ndeki "Uzun bir yolculuğun başlangıcı: Çin'in ana sanat akademilerinden 2020 mezunlarının öne çıkan çalışmaları" sergisinde sergilendi.

Çalışmanın temelinde, insanların irrasyonel bilinç ve yargılarını keşfetmek ve bilgi gözleminin yeni fikirlerini geliştirmek yatıyor. Bu sayede okuyucular, daha güçlü bir etkileşim modu aracılığıyla bilgiyi daha iyi anlayabilirler. Tasarımcılar, "bilginin net iletimi" ile "daha iyi görsel etki" arasındaki dengeyi bulmak için birçok deneme yaptılar ve sonunda bilgi görselleştirmeyi 3D'de kurmayı seçtiler.

Irrational Slice, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynakları doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lu Zhao
Görsel Kredileri: Lu Zhao
Proje Ekibi Üyeleri: Lu Zhao Ruhe Zhang Qi Wang Xiaoying Li
Proje Adı: Irrational Slice
Proje Müşterisi: Lu Zhao


Irrational Slice IMG #2
Irrational Slice IMG #3
Irrational Slice IMG #4
Irrational Slice IMG #5
Irrational Slice IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun