Flora: Doğanın Metamorfozuna Övgü

Lorena Sauras'ın Çok Fonksiyonlu Vazosu, Doğanın Evrimine Saygı Duruşunda Bulunuyor

Flora, doğanın evrimine ve bitkilerin metamorfozuna bir övgü olarak tasarlandı. Çiçekler ve meyveler, yaşamlarının farklı aşamalarında olan aynı şeydir ve Flora, bu kavramı vurgulamak için tasarlanmıştır.

Lorena Sauras, doğanın zaman içindeki güzelliğinden her zaman etkilenmiştir. Bu prensibe odaklanarak, Flora'yı bitkilerin metamorfozuna bir övgü olarak tasarladı. Çiçekler ve meyveler, yaşamlarının farklı aşamalarında olan aynı şeydir. Her çiçek bir meyve oluşturmasa da, tadını çıkardığımız her meyve bir zamanlar bir çiçekti ve bu meyveler, gelecekteki çiçekler için tohumları içerir.

Flora, bir vazo ve bir stand olarak işlev görür. Günlük yaşamımızı çevreleyen doğal unsurlara odaklanmamızı ve doğa ile iç içe bir ilişki kurmamızı teşvik eden heykelsi bir merkez parçasıdır. Çiçekleri ve meyveleri hak ettikleri seviyeye yükseltme amacı güder.

Flora, İspanya'nın Aragon bölgesinde, Ebro Vadisi'nde çıkarılan en saf Alabaster taşı kullanılarak İspanya'daki usta sanatçılar tarafından ustaca el işçiliği ile yapılmış ve el ile sonlandırılmıştır. Parçayı tamamlayan bir el üflemeli cam tüp bulunmaktadır.

Flora, kar merkezi bir sütun ve 2 yuvarlak plaka, bir cam tüp insert ve doğal mantar ile birlikte 3 parça kar beyazı yarı saydam Alabaster'dan yapılmıştır. Boyutları, 340 mm çap x 300 mm yüksekliktedir.

Merkezi vazo, iki yuvarlak plakanın standı oluşturmak için takıldığı bir sütun olarak işlev görür. Cam tüp, su ve çiçekleri barındırır. Su eklemek veya değiştirmek ve temizlemek için kolayca çıkarılabilir.

Flora, orijinal olarak 2017'de San Francisco'da bir kişisel proje olarak 3 parça reçine olarak tasarlandı. Daha fazla geliştirme ve şekil ve boyutlarda ayarlamaların ardından parça, İspanya'da lüks bir Alabaster Taşı ve üfleme camdan yapıldı. İlk Alabaster prototipi, 2021 Eylül'ünde Milan Tasarım Haftası sırasında Superstudio Piu'da sergilendi. Son tasarım ve üretim 2022'de gerçekleştirildi.

Flora, 2023'te A' Dekoratif Eşyalar ve Ev Eşyaları Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lorena Sauras
Görsel Kredileri: Lorena Sauras
Proje Ekibi Üyeleri: Lorena Sauras
Proje Adı: Flora
Proje Müşterisi: Lorena Sauras


Flora IMG #2
Flora IMG #3
Flora IMG #4
Flora IMG #5
Flora IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun