Ruby Pixels: Nima Nazem Zomorodi'nin Orijinal ve Yenilikçi Küpe Tasarımı

A' Tasarım Ödülü'ne layık görülen bu tasarım, 80'lerin video oyunlarından ve İslami motiflerden ilham alıyor.

Tasarımcı Nima Nazem Zomorodi'nin Ruby Pixels adlı küpe tasarımı, 80'lerin video oyunlarından ve neon kırmızı ışıklardan, ayrıca İslami motiflerin mozaik düzenlemesinden ilham alıyor. Bu tasarım, 2021 yılında prestijli A' Takı, Gözlük ve Saat Tasarım Ödülü'ne layık görüldü.

Zomorodi'nin tasarımı, ışık piksellerinin açılıp kapanmasından esinlenmiştir. Bu, 80'li yılların video oyunlarında veya kentsel reklamlarda neon kırmızı ışıklarda görülebilir. Ayrıca, bu tasarımda görünen İslami desenlerin mozaik düzenlemesinden de ilham alınmıştır.

Ruby Pixels küpesinin benzersiz özellikleri, tasarımının özgünlüğü ve iki ayrı parçasıdır. İlk parça, kulak memesinin yüzeyinde yatar ve kulağın ergonomik hatlarına uyar. Alt kısım ise damla kesimli bir yakut parçasıdır. Bu parça, kulağın altından sarkar.

Bu tasarımın gerçekleştirilmesinde kullanılan teknolojiye gelince, üst kısım prenses kesimli elmaslar ve yakutları içerir. Alt kısım ise gözyaşı şeklinde bir yakut içerir. Temel malzeme 18K altındır.

Tasarımcının notlarına göre, bu tasarımın teknik özellikleri şunlardır: (U) 44 mm * (G) 32 mm * (Y) 4 mm. Tasarımın etiketleri arasında Ruby, Küpe, Modern, Klasik, Puzzle, Pikseller yer alıyor.

Tasarımın etkileşimi, beyaz ve pembe çiçeklerin asimetrik birleşimiyle baharın başlangıcını görsel olarak hatırlatır. Asimetrik ve rastgele renk çeşitliliği, modern bir atmosferde heyecan yaratır ve sonunda bir damla ile sonlanan bir küpeye yönlendirerek sakinleştirir.

Tasarımın araştırma notlarına göre, kırmızı ve beyaz mücevherlerin asimetrik renk düzenlemesi ve bu taşların yükseklik farkı, bunların montajı için ortak pençelerin kullanılması, kulağın üst kısmının ergonomik yerleştirilmesi ve altta asılı gözyaşı şeklindeki taş, birçok prototip ve çoklu denemelerle elde edilmiştir.

Tasarımın en büyük zorluğu, küpenin üst kısmındaki gelenek dışı ve modern tasarımın klasik tasarım (altta asılı damla gibi) ile birleştirilmesi ve yüksek görsel dinamiklere sahip bir çalışma yaratılmasıdır.

Bu tasarım, 2021'de A' Takı, Gözlük ve Saat Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nima Nazem Zomorodi
Görsel Kredileri: Nima Nazem Zomorodi
Proje Ekibi Üyeleri: Nima Nazem Zomorodi
Proje Adı: Ruby Pixels
Proje Müşterisi: Nima Nazem Zomorodi


Ruby Pixels IMG #2
Ruby Pixels IMG #3
Ruby Pixels IMG #4
Ruby Pixels IMG #5
Ruby Pixels IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun