Umut: Kosar Sivandi'nin Sembolik Yüzüğü

Corona Virüsünün Hikayesini Anlatan Umut Yüzüğü

Kosar Sivandi'nin tasarladığı Umut yüzüğü, corona virüsünün hikayesini anlatıyor. İki farklı parçadan oluşan tasarım, iç yüzeyin elmas ve sarı elmas süslemeleriyle aydınlık günlerin, merkezdeki güneşin sembolü olduğunu gösteriyor. Dış yüzey ise karanlığı temsil ediyor ve yüzüğün üzerine yerleştirilmiş siyah emaye ile süslenmiştir. En önemli kısım ise umudu görmemizi sağlayan benzersiz iç kare.

Umut yüzüğünün iki farklı seviyesi bu tasarımın özelliklerinden biridir. Dış yüzey, üst kısmı alt yüzeye bağlayan bir menteşe ile bir kutu gibi görünür. Dış yüzey geceyi sembolize eder ve virüsü temsil eder. İç yüzey ise merkezde sağlık ve uygun vücudu temsil eden sarı elmas ile birlikte güneşi ve umudu temsil eder. Tasarımın üzerindeki iç kare ise umudun göz deliği olarak adlandırılır.

Yüzük, gümüş, altın, sarı elmas, elmaslar, siyah emaye ve menteşe kullanılarak üretilmiştir. Teknik özelliklerine gelince, genişliği 2.5cm, derinliği 2.5cm ve yüksekliği 4cm'dir. Umut, yüzük, corona virüsü, ışık, karanlık gibi anahtar kelimeler tasarımla ilişkilendirilmiştir.

Umut yüzüğünün tasarımı iki parçadan oluşur; tasarımın dış kısmı ve iç kısmı. İç kısmın merkezinde, elmas kolların merkezinde ön plana çıkan sarı bir elmas görülür. Burada kötülükten korunmanın ve kaçınmanın bir sembolüdür. Kutuyu açarak yüzeyin karanlığını umudun güneşinin ışığına çevirebilirsiniz.

Proje, Eylül 2020'de Sirjan'da başladı ve Ekim 2021'de Sirjan'da tamamlandı. Psikologlar tarafından yapılan araştırmalar, corona zamanında frustrasyonun arttığını göstermiştir. Bu dönemdeki haberler ve gazeteler, dünya çapındaki çeşitli topluluklarda korku ve endişeye neden olmuştur.

İlk olarak, hedefleri ve bu süs eşyasının anlamını en iyi şekilde iletebilen doğru ve tasarımla ilgili bir konsepti tanıtmak için doğru ismi seçmek zorundaydı. Dış yüzey için istenen mücevherin boyutu ve şekli olmadığından siyah emaye kullanıldı. Emaye yüzüğe takıldıktan sonra işin çok güzel bir etkisi gözlendi. Tabii ki, bu bölümdeki mücevherin arkasında uygun bir ışık olmaması nedeniyle, emaye yüzük daha uygun bir seçenekti.

Yüzük, birbirine menteşeler kullanılarak bağlanmış iki farklı tasarıma sahiptir. Yüzüğün dış kısmı siyah emaye ile süslenmiştir ve yüzüğün iç kısmı elmas mücevherlerle süslenmiştir. Bu tasarımda kullanılan malzeme, altın kaplama gümüştür. Corona virüsünün bir sembolüdür ve daha iyi günler için umudu gösterir. Umut yüzüğü, corona virüsünün hikayesini anlatır: iç kısım, elmaslarla dolu üçgenler ve aydınlık günlerin sembolü olan sarı mücevher içerir, merkezde güneş vardır. Yüzüğün dış yüzeyi karanlığı gösterir ama merkezden güneş belirir.

2022'de A' Mücevher, Gözlük ve Saat Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerdiği, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilediği ve yaşam kalitesini iyileştirdiği için övgü almıştır, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kosar Sivandi
Görsel Kredileri: Photographer/mortezayousefi Image number #1 Image number #2 Image number #3 Image number #4 Image number #5
Proje Ekibi Üyeleri: Kosar Sivandi
Proje Adı: Hope
Proje Müşterisi: Kosar Sivandi


Hope IMG #2
Hope IMG #3
Hope IMG #4
Hope IMG #5
Hope IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun