Frida Hulten'in Çok Fonksiyonlu Kolyesi: Aphrodite

Sanat, Tasarım ve İnovasyonun Buluştuğu Nokta: Aphrodite Kolye

Frida Hulten, çok fonksiyonlu bir kolye tasarımı olan Aphrodite ile tasarım dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Bu özgün tasarım, hem estetik hem de işlevsel özellikleriyle dikkat çekiyor.

Tasarımcı Frida Hulten, Aphrodite adını verdiği bu tasarımında, tüm üst gövdeyi kaplayan bir kolye yaratmayı hedeflemiş. Bu kolye, omuzların üzerine yayılan, rahat, giyilebilir, ilginç ve çekici bir şekilde tasarlanmış. Aphrodite, aynı zamanda üç farklı şekilde giyilebilen bir kolye. Tasarımın adını, güzellik ve aşk tanrıçası Aphrodite'den alması da dikkat çekici bir detay.

Aphrodite, üç farklı şekilde giyilebilen ve her biri çok farklı görünümler sunan bir kolye. Bu tasarımın diğerlerinden farkını yaratan özellikler arasında, tüm üst gövdeyi kaplayabilme özelliği ve omuzların üzerine yayılan rahat ve giyilebilir tasarımı yer alıyor. Kolye, el yapımı turkuaz rengi, yüzleri kesilmiş reçine boncuklar, altın renkli pirite, kahverengi cam boru boncuklar, plastik boynuz kolye ucu, oksitlenmiş bakır zincir, altın kaplama zincir, ince pirinç zincir, kalın pirinç zincir, dekoratif örgü zincir ve deri malzemeler kullanılarak üretilmiş.

Frida Hulten, bu tasarımını yaratırken, farklı görünümleri bir kolyede birleştirmeyi hedeflemiş. Vintage bir tokadan yola çıkarak, bir kontrast oluşturmak için Kızılderili ilhamıyla halkalar ve zincirler eklemiş. Diğer bir kontrast için ise yumuşak, hassas ve feminen bir görünüm arayan Hulten, hassas zincir ve boncuklarla süslenmiş kanatlar ve örgü zincir seçmiş. Son olarak, modern ve hafif bir fetiş görünümü veren kalın bir pirinç zincir eklemiş.

Aphrodite, 2022 A' Mücevher, Gözlük ve Saat Tasarım Ödülü'nün Altın ödülüne layık görüldü. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik taşıyan ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.

Özgün tasarımı ve işlevselliği ile Aphrodite, Frida Hulten'in tasarım dünyasına sunduğu yenilikçi bir yaklaşımı temsil ediyor. Bu tasarım, sanat, tasarım ve inovasyonun birleştiği bir noktada, yaşam tarzıyla ilgili bir öğe olarak karşımıza çıkıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Frida Hultén
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Giuseppe D`Alonso, Aphrodite, 2022. Image #2: Photographer Giuseppe D`Alonso, Aphrodite, 2022. Image #3: Photographer Giuseppe D`Alonso, Aphrodite, 2022. Image #4: Photographer Giuseppe D`Alonso, Aphrodite, 2022. Image #5: Photographer Giuseppe D`Alonso, Aphrodite, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Frida Hultén
Proje Adı: Aphrodite
Proje Müşterisi: Frida Hultén


Aphrodite IMG #2
Aphrodite IMG #3
Aphrodite IMG #4
Aphrodite IMG #5
Aphrodite IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun