Paralel Çizgilerle Ysm Evi: Lüks Bir Çatı Katı

Moran Gozali'nin Kusursuz Detayları ve Zarif Tasarımı ile Modern Bir Yaşam Alanı

Merkezi İsrail'de bulunan bu prestijli çatı katı, genç bir aile tarafından satın alındı ve onlar için bir tür tatil köyü olma hayalini gerçekleştirdi. Bu, özgürlük, zarafet, sıcaklık ve samimiyet hissi ile birlikte sıcak modern bir stil anlamına geliyor. İç mimarın bu stil, başlangıçta planlama aşamasının bir parçası olarak oluşturulan paralel çizgilerle iyi tanımlanmıştır. Bu çizgiler, bu alanı oluşturan çeşitli unsurlar boyunca tekrarlanan bir tasarım dilinin öncüsü olmuştur.

Çatı katının benzersiz özellikleri arasında, tüm malzemelerin birbiriyle dikkatlice bağlantılı olması ve hassas bir harmoni görüntüsü oluşturması yer alıyor. Burada, önceden iyi planlanmamış bir duvar veya köşe yok. Bu dairedeki her duvar ve öğe, küçük detaylara kadar dikkatlice planlandı ve bir terzi elbisesi gibi bir araya getirildi. Stüdyo, evin tek bir uyumlu ve senkronize birim olarak işlev gördüğü Total Tasarım anlayışına inanıyor.

Çatı katına girildiğinde, farklı ritimlere sahip pirinç şeritlerle yapılan Granit taşından yapılmış etkileyici bir duvar kaplaması bulunuyor. Tatil köyü hissini vurgulamak için, her biri 1x3 m boyutunda olan ve iç ve dış mekanlarda süreklilik ve alan hissi yaratan aynı döşeme seçildi. Balkonda, çeşitli boyut ve ritimlere sahip yatay aydınlatma şeritleri ile 12 m uzunluğunda bir ahşap pergola planlandı. Bu, balkonun yanları ve üst kısmı etrafında bir sınır oluşturuyor.

Çatı katı 220 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Ana yatak odasında farklı alanları ayırmanın bir yolunu bulmak, hala kamuflaj ve gizlilik yaratacak bir şekilde, büyük bir zorluktu. Alüminyum ve cam bölme ile 4 kayar kapının bölünmesi, gizlilik ve samimiyet yaratırken çözüm oldu. Planlama karmaşıktı, tavanın içine gizlenmiş bir ray sistemi ile birlikte, rayın ve tavanın tek bir birim olarak düzgün bir seviye oluşturması gerekiyordu.

Moran Gozali, bir evin sadece yaşadığımız bir yer olmadığını, aynı zamanda deneyimler yaşadığımız, hisler oluşturduğumuz ve anılar yarattığımız bir yer olduğuna inanıyor. Tüm detayların bir araya gelerek tam, bütünlük içinde ve uyumlu bir alan yarattığı bir tasarım deneyimi yaratmanın zorluğu vardı. En iyi şekilde çözülmesi gereken birçok teknik ve işlevsel sorun vardı. Tasarımcının, birlikte tek bir sürekli senkronize sistem olarak işlev görecek tüm sistemlerin orkestra şefi olması gerekiyor.

Proje, Mayıs 2019'da İsrail'in Be'er Ya'akov kentinde başladı ve Kasım 2021'de yine Be'er Ya'akov'da tamamlandı. İtalyan mutfak, farklı tasarımlara ve işlevlere sahip iki paralel ada içerir. İlk adada yemek pişirme işlemi gerçekleşirken, ahşap kapılar ve granit yüzey ile kapalı bir kütle olarak tasarlandı. İkincisi oturma alanı olarak hizmet verirken, malzemeden çıkarma kararı alındı, alüminyum birim desteği ve açık raflar ile zarif, hafif ve etereal bir görünüm sağlandı. Adaların üzerindeki kitap eşleşmesi aydınlatma unsurları, dikey ve yatay pirinç direklerini birleştirir ve her yönden farklı bir yeni boyut sunar.

TV duvarı, kitap eşleşmesi Panda taşı ile birleştirilmiş bir marangozluk duvarı olan gerçek bir tasarım anıtıdır. Zorluk, şömine bacası, dikey klima, ses sistemleri ve depolama birimlerini gizlerken tüm malzemeleri bir araya getirmekti. Tasarım çok hassas olup, bu teknik sistemlerin geniş bir uyum içinde tek bir sistem olarak bütünleşmesini sağlar. Doğru formülü ve birlikte nihai ve heyecan verici buluşma noktasını yaratan bağlantıları bulmanın sonsuz bir mücadelesi vardır.

Bu prestijli çatı katı, bir tür tatil köyü olma hayalini gerçekleştiren bir aile tarafından satın alındı. Bu, özgürlük, zarafet, sıcaklık ve samimiyet hissi anlamına geliyor. Başlangıçta planlama aşamasının bir parçası olarak oluşturulan paralel çizgiler, bu alanı oluşturan çeşitli unsurlar boyunca tekrarlanan bir tasarım dilinin öncüsü olmuştur. Bu çizgiler, çeşitli versiyonlarda, hem yatay hem de dikey olarak, mekansal kaplamalarda, mutfak tasarımında ve diğer özel olarak yapılan öğelerde görülür. Her duvar ve öğe, küçük detaylara kadar dikkatlice planlandı ve bir araya getirildi.

2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekâya sahip tasarımlara verilmiştir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Moran Gozali
Görsel Kredileri: Photographer: Ruslan & Gali Paul Video Photographer: Ruslan Paul
Proje Ekibi Üyeleri: Moran Gozali
Proje Adı: Ysm House Parallel Lines
Proje Müşterisi: Moran Gozali


Ysm House Parallel Lines IMG #2
Ysm House Parallel Lines IMG #3
Ysm House Parallel Lines IMG #4
Ysm House Parallel Lines IMG #5
Ysm House Parallel Lines IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun