Pattern Play: Canlı Renkler ve Organik Şekillerle Günlük Hayata Pozitiflik ve Umut Enjekte Eden Tasarım

Topys - Huimeng Li, Oyun Kartları ve Takvim Üzerine Özgün İllüstrasyonlarla Günlük Nesneleri Canlandıran Yeni Bir Seri Oluşturdu

COVID-19 sürecinde insanlar, sosyal izolasyonun getirdiği yalnızlık ve depresyonla mücadele ederken, Topys - Huimeng Li, insanların günlük yaşamına pozitiflik ve umut aşılamak için canlı, cesur renkler ve organik desenlerle dolu bir tasarım serisi oluşturdu. Bu seri, oyun kartları ve takvimleri yeniden tasarlayarak, hem aile ve arkadaşlar için taze bir eğlence deneyimi sunmayı, hem de herhangi bir mekanı canlandıran renkli ve dikkat çeken bir takvim ile enerji verici bir atmosfer yaratmayı hedefliyor.

Pattern Play!, Design For You’nun en yeni serisi olup, günlük nesneleri tasarım gücü ile canlandırmayı amaçlayan bir TOPYS projesidir. Tasarımcı, desenler ve renkler, noktalar ve çizgilerle oynayarak bunları oyun kartları ve bir takvim üzerine yerleştirir. 54 benzersiz illüstrasyon, sınırsız bir hayal gücü ile eşsiz oyun kartları oluşturur. Bunlar aynı zamanda tarot kartları veya yer imleri olarak da kullanılabilir. 12 sanat eseri, editörlerden alınan tek satırlık ifadelerle eşleştirilerek takvim oluşturur. Bunlar aynı zamanda oturma odanızı, ofisinizi, favori köşenizi ve 2023 yılınızı aydınlatabilecek posterler olabilir. Ekip, bu iki güzel standart dışı ürünün, sıradan günlük yaşamda küçük bir dalga yaratarak size en fazla neşe ve ilhamı getireceğini umuyor. Pattern Play, Pattern Fun!

Pattern Play! Oyun Kartları, 310 gsm su geçirmez kart stok kağıdı, mat kapak bitişi ve yuvarlatılmış köşeler, çift taraflı katı renk baskı ile yapılmıştır. Takvim ise, katı renk baskılı ve yırtma çizgili 250 gsm özel kağıt kullanılarak yapılmıştır.

Oyun Kartları: 63mm x 88mm x 19mm Takvim: 270mm x 430mm

Ürün tasarımı, illüstrasyon, grafik tasarım, oyun kartları, eğlence, rekreasyon, ev dekorasyonu, yaşam tarzı

İllüstratör & Hareketli Tasarımcı: Huimeng Li Sanat Direktörü: Silin Chen Proje Müdürü: Jing Lin Planlamacılar: Jing Lin, Xiwen Wang Fotoğrafçı: Zichen Yang Editör: Yun Ji PR: Wanjun Xie

Günlük rekreasyonel aktivite ve ev dekorasyonu

Proje, Temmuz 2022'de Shenzhen'de başladı ve Kasım 2022'de Shenzhen'de satışa sunuldu.

İlk kez bir oyun kartı tasarlayan ekip, farklı türler, baskı teknikleri ve oyun kartlarının malzemeleri hakkında çok sayıda araştırma yaptı. Art of Play ve Bicycle gibi büyük şirketlerden küçük yerel etiketlere kadar birçok örneği inceledik. Ardından birçok tedarikçiyi karşılaştırdık ve fabrika ziyaretleri yaptık. Derinlemesine araştırmalar sonucunda, ekip, daha fazla görsel sağlayan poker boyutunda ve günlük rekreasyonel aktiviteler için bile premium bir oyun deneyimi sağlayan mat kaplama bitişli uluslararası standart 310 gsm siyah çekirdekli kart ile üretmeye karar verdi.

Yaratıcı süreçteki ana zorluk, özgünlük ve pratiklik arasındaki dengeyi sağlamaktır. Tasarımcının, oyun kartları için tasarım kurallarına uyması ve onları standart ürünlerden ayırmaya çalışması gerekiyordu. Maça, kupa, karo ve sinek yerine, her kart için 54 benzersiz illüstrasyon oluşturuldu. J, Q ve K, kaleydoskop esinlidir. A'dan 10'a kadar olanlar düzensiz desenler ve şekillerdir. Jokerler, TOPYS'nin IP küçük hayaletidir. Ekip ayrıca birkaç iç test yaptı ve harflerin ve sayıların boyutunu ve renklerini ayarlamak için çok zaman harcadı, böylece onların kolayca okunabilir ve oynanabilir olmalarını sağladı.

Pattern Play! ile tasarımcı, cesur renkler ve organik şekillerle dolu tasarımlar oluşturarak insanların günlük yaşamına pozitiflik ve umut aşılamak istiyor. Oyun kartları, 54 benzersiz illüstrasyon, 310 gsm siyah çekirdekli kart, mat kapak bitişi ile yapılmıştır ve taze bir eğlence deneyimi sağlar. Her ay için birer satırlık ifadelerle eşleştirilen 12 sanat eseri, takvimi oluşturur. Ayrıca ev mekanını aydınlatmak ve enerjilendirmek için poster olarak da tasarlanmıştır. Ekip, bu iki güzel standart dışı ürünün, meraklı zihinlere sahip insanları daha iyi yaşam yolları bulmaya ilham vereceğini umuyor.

IP / TELİF HAKKI / GÖRÜNTÜ / FOTOĞRAF / SES / VİDEO TELİFLERİ Görüntü #1-5: Fotoğrafçı Zichen Yang, Pattern Play!, 2022. Görüntü #1-5: Yaratıcı Huimeng Li, Pattern Play!, 2022. Video Telifleri: Hareketli Grafikler Huimeng Li tarafından yapılmıştır.

Bu Tasarım, 2023'te A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz Ödül kazandı. Bronz A' Design Award : Deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirerek, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesini artırır, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TOPYS TOPYS
Görsel Kredileri: IP / COPYRIGHT / IMAGE / PHOTO / SOUND / VIDEO CREDITS Image #1-5: Photographer Zichen Yang, Pattern Play!, 2022. Image #1-5: Creator Huimeng Li, Pattern Play!, 2022. Video Credits: Motion Graphics by Huimeng Li.
Proje Ekibi Üyeleri: Illustrator & Motion Designer: Huimeng Li Art Director: Silin Chen Project Manager: Jing Lin Planners: Jing Lin, Xiwen Wang Photographer: Zichen Yang Editor: Yun Ji PR: Wanjun Xie
Proje Adı: Pattern Play
Proje Müşterisi: TOPYS TOPYS


Pattern Play IMG #2
Pattern Play IMG #3
Pattern Play IMG #4
Pattern Play IMG #5
Pattern Play IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun