Dalian Deniz Ürünleri: Deniz Mahsullerinin Görsel Dilini Yeniden Tanımlayan Yenilikçi Bir Marka ve Ambalaj Tasarımı

Ju Jijing'in Ödüllü Tasarımı, Deniz Ürünleri Ambalajının Görsel Yeniliğini Keşfediyor

Dalian Deniz Ürünleri markası için paketleme ve kültürel yaratıcı paketleme uzantı tasarımı aracılığıyla, deniz ürünleri paketlemesinin görsel yeniliğinin sunum modunu keşfeden Ju Jijing, genç tüketicilerin ilgisini çekiyor.

Deniz ürünlerinin farklı özelliklerine göre soyut grafikler çıkararak ve tekrarlanan ve çapraz düzenleme desenleri kullanarak kendi benzersiz düzenini oluşturan Jijing, grafik dilini kullanarak farklı deniz ürünlerinin özelliklerini ifade ediyor. Bu, tasarımın diğerlerinden farklı olan güçlü ve benzersiz özelliklerinden biridir.

Markanın logosu ve türev grafikleri, tek bir paketten oluşan bir dizi paketlemeye uygulanmıştır. Bu paketleme, dijital baskı ile mat işlem kullanılarak basılmış ve paketleme, çevre dostu ve geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılmıştır. Bu, tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi hakkında Jijing'in açıklamasıdır.

Tasarım, pazardaki hazır yemek deniz ürünlerinin paketleme vizyonuna dikkat etmediği bir sorunu çözmeyi amaçlamaktadır. Bu, kullanıcıların duygusal deneyimini karşılamaz ve genel tüketicilere dikkat çekmez. Bu nedenle, bu modern ve basit görsel ifade formu aracılığıyla, deniz canlılarının tüketicilerle grafik dil aracılığıyla duygusal bir rezonans oluşturmasını sağlar, tüketicinin görsel duygusal deneyimini karşılar ve markanın benzersizliğini ve popülerliğini artırır.

Tasarımın zorlukları arasında, ürün markasının kendi benzersiz performans stili ve sanatsal etkisini nasıl oluşturacağı yer alıyor. Bu, sadece gençlerin estetik kabul etkisini karşılamakla kalmaz, aynı zamanda satış sonrası sosyal geri bildirim de alabilir.

Paketleme görsel tasarımı, tüketicilerin ürünler için ilk duygusal deneyimidir ve genellikle pazardaki deniz ürünleri paketlemesi tarafından göz ardı edilir. Görsel imaj, deniz ürünlerinin özelliklerini grafik dil ile gösterir ve bilgileri grafik görselleştirmeye soyutlar. Deniz ürünleri ve grafik illüstrasyonunun kombinasyonu yaratıcı, çağdaş ve yenilikçidir. Çevre dostu malzemelerin paketleme etkisi ile birleştirilerek, kendi benzersiz marka imajını ve sanatsal etkisini oluşturur ve modern estetiğe uygun bir görsel yol ile deniz ürünlerinin marka kültürünü yayınlar.

Ju Jijing'in bu tasarımı, 2023'te A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz Ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JIJING JU
Görsel Kredileri: Ju Jijing,2022.
Proje Ekibi Üyeleri: JIJING JU
Proje Adı: Dalian Seafood
Proje Müşterisi: JIJING JU


Dalian Seafood IMG #2
Dalian Seafood IMG #3
Dalian Seafood IMG #4
Dalian Seafood IMG #5
Dalian Seafood IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun