Atour Hotel: Shanghai Mijing İç Mimarlık Tasarımı

Geometri ve Su Özellikleri ile Huzur Veren Bir Otel Deneyimi

Shanghai Mijing Interior Design Co., Ltd tarafından tasarlanan Atour Hotel, dikkat çekici iç mimari tasarımı ve benzersiz özellikleriyle 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü.

Atour Hotel'in tasarımında "daire" ve "kare" unsurları, lobiyi ve yemek odasını birbirine bağlamak için kullanılmıştır. Statik su özellikleri ile huzur veren bir atmosfer yaratılmıştır. Kare şeklindeki cam kutu, bu iki alan arasındaki sınırları kırar. Tasarımcı, zıplatan yumuşak dekorasyon aracılığıyla mekana çeşitli işlevler kazandırmıştır. Bunlar arasında yemek yeme ve sosyal etkileşim bulunmaktadır. Yuvarlak siyah ayna tavan ve aydınlatma, mekana genç bir canlılık katmaktadır. Derinlik ve doku değişiklikleri aracılığıyla tüm mekan, otele benzersiz bir deneyim ekler.

Otelin girişi ve lobisi asimetriktir ve öncelikle bambu konutundan geçmek gerekir. Bu nedenle tasarımcı, iç avlunun ilgisini artırmak için "cam kutu" unsuru kullanmıştır. Bu sayede misafirler yavaş yavaş lobinin içine çekilir. Aynı zamanda, odanın her iki tarafından gelen misafirler de iç avlunun benzersiz lezzetini görebilirler.

Shanghai Mijing Interior Design Co., Ltd tasarım ekibi, "daire" ve "kare" unsurlarını kullanarak lobiyi ve yemek odasını birbirine bağlamıştır. Statik su özellikleri ile huzur veren bir atmosfer yaratılmıştır. Tasarımcı, zıplatan yumuşak dekorasyon aracılığıyla mekana çeşitli işlevler kazandırmıştır. Bunlar arasında yemek yeme ve sosyal etkileşim bulunmaktadır. Yuvarlak siyah ayna tavan ve aydınlatma, tüm mekana genç bir canlılık katmaktadır. Kare şeklindeki cam kutu, yemek odası ve lobiyi birbirinden ayıran sınırları kırar. Derinlik ve doku değişiklikleri aracılığıyla tüm mekan, otele benzersiz bir deneyim ekler.

Atour Hotel, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanındaki en iyi uygulamaları içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shanghai Mijing Interior Design Co., Ltd
Görsel Kredileri: Shanghai Mijing Interior Design Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Shanghai Mijing Interior Design Co., Ltd
Proje Adı: Atour Hotel
Proje Müşterisi: Shanghai Mijing Interior Design Co., Ltd


Atour Hotel IMG #2
Atour Hotel IMG #3
Atour Hotel IMG #4
Atour Hotel IMG #5
Atour Hotel IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun