Chang Ming Hu'nun Şehir Hayatını Yansıtan Mutfak Sergisi: Setoff

Doğaya Yakın Malzemeler ve Düşük Renk Derecesi İle Modern Şehir Hayatını Yansıtan Bir Tasarım

Chang Ming Hu, Taipei'nin merkezinde yer alan mutfak eşyaları sergi ve satış mağazası "Setoff" ile modern şehir hayatını yansıtan bir tasarım ortaya koyuyor. Doğaya yakın malzemeler ve düşük renk derecesi kullanarak sergilenen ürünlerin güzelliğini vurgulayan Hu, aynı zamanda mekanın genişliğini ve derinliğini artıran bir tasarım dili kullanıyor.

Setoff, şehir merkezindeki alışveriş merkezlerine yakın bir konumda bulunan bir sergi ve satış mağazasıdır. Tasarımın erişilebilirliği, yaya trafiği ile etkileşimi artırır ve sergilenen ürünlerin çeşitliliğini ve konforunu vurgular. Bu, mutfak eşyalarının karma sergi ve satış mağazasıdır. Hem birinci hem de ikinci kat iki sergi alanına sahipken, üçüncü kat bir sergi alanı ve bir ofis alanına sahiptir.

Hu, tavan, zemin ve duvarlar için doğaya yakın malzemeler ve düşük renk derecesi olan renkler kullanır. Bu, çizgilerin ve ışıkların kombinasyonuyla sergilenen ürünlerin güzel görünümünü yeterince vurgular. Marka duvarından geçen tur rotası boyunca, düşük renkli sisli gri duvar, yapı malzemeleri ve donanım örneklerini sıralı bir şekilde sergiler. Yıldız ışığı duvarından dönüldüğünde, şehir mutfak sergi alanının moda ve basit hissi göze çarpar.

Beton boya duvarı, şehrin basit dokusunu ortaya çıkarır, tavan ve duvarı bağlayan ışık bandı, mekanın genişlemesini sağlar. Tavan tasarımı, tasarım detaylarını vurgulayan bir temsilidir. İlk katta yüksek gösteri anlamına gelen mutfak stili ve zemin malzemesi, üst kattaki avluda asılı büyük şekilli lamba ile birlikte, insanlar ve şehirdeki ev arasındaki mesafeyi kapatır.

Proje, Ekim 2021'de başladı ve Mayıs 2022'de Taipei'de tamamlandı. Goater Mutfak Eşyaları'nın belirlenen acente markası olan Panasonic'i hedefleyen Goater, Taipei Şehri'nin merkezinde, çeşitli ev tipleriyle sunulan mutfak eşyaları, banyo aksesuarları ve ev yapım malzemelerinin üç katlı karma sergi ve satış mağazasını kurmuştur. Goater Mutfak Eşyaları, ulaşım kolaylığı ve insan akışı aracılığıyla daha fazla insanın en son ev stiline deneyim kazanmasını umuyor.

Sergi ve satış merkezindeki sergiler ana karakterlerdir ve farklı mevsimlerle değişir. Bu nedenle, tasarım unsurlarında, yardımcı karakterlerin tutumundan başlamamız gerekiyor: İlk olarak sergilenen ürünlerin özelliklerini vurgulamak, ikincisi kolay eşleştirilebilen renkler ve malzemeleri seçmek ve üçüncüsü tasarımın benzersiz detaylarını sunmaktır.

Setoff, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Design Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHANG MING HU
Görsel Kredileri: CHANG MING HU
Proje Ekibi Üyeleri: Chang Ming Hu
Proje Adı: Setoff
Proje Müşterisi: CHANG MING HU


Setoff IMG #2
Setoff IMG #3
Setoff IMG #4
Setoff IMG #5
Setoff IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun