Westland Sigorta'nın Yenilikçi Ofis Tasarımı: Doğal ve Esnek

Aura tarafından tasarlanan Westland Sigorta'nın yeni genel merkezi, markanın değerlerini yansıtan, esnek ve bağlantıyı teşvik eden bir tasarıma sahip.

Westland Sigorta'nın yeni 5500 metrekarelik genel merkezi, markanın değerlerini yansıtan, esnek ve bağlantıyı teşvik eden bir tasarıma sahip. Kanada'ya özgü doğal unsurlar ve malzemelerle donatılmış ofis, her katta tutarlı bir karşılama hissi yaratmak için ilham verici ve yaklaşılabilir bir tasarım konseptine sahip.

Tasarımın özgün özelliklerine odaklanıldığında, esneklik ön plana çıkıyor. En üst kat, resepsiyon alanı, konferans merkezi, bistro ve catering mutfak gibi alanları barındırıyor ve gerektiğinde etkinlik alanı olarak kullanılabiliyor. Çalışma istasyonları ile resepsiyon alanını birbirine bağlayan öne çıkan bir merdiven, çalışanların daha rahat bir şekilde etkileşim kurmasını sağlıyor. Westland'ın çeşitlilik değeri, ofis boyunca yer alan özgün sanat eserleri, erişilebilir işaretler ve grafiklerle görülebiliyor.

Westland Sigorta'nın yeni genel merkezi, bağlantıyı, işbirliğini ve şirket büyümesini destekleyen bir çalışma alanı olarak tasarlandı. Modüler planlama, çeşitli çalışma stillerine uyum sağlayan ve geleceğe yönelik bir işyeri oluşturuyor. Tasarım, samimi beyin fırtınası oturumlarından konferanslara kadar çeşitli çalışma biçimlerini mümkün kılıyor. Ofisler ve çalışma istasyonları eşit şekilde dağıtılmış ve çalışanlar herhangi bir yere oturup rahat hissedebiliyor. Kanada'yı vurgulamak için yerel unsurlar kullanıldı. Beton, ahşap, el dokuması halılar gibi malzemeler, çalışanlar için sakin bir alan oluşturuyor.

Yeni genel merkez, 5500 metrekarelik bir alanı kaplıyor ve altı kata ayrılmış durumda. Resepsiyon alanı, konferans merkezi, bistro ve catering mutfak en üst katta yer alıyor. 338 çalışma istasyonu, 38 ofis ve 34 toplantı odası, altıncı katta yer alıyor. Destek ve işbirliği alanları, tüm katlarda çalışanların tanıdık hissetmesini sağlamak için her katta aynı veya benzer konumlarda yer alıyor.

Projenin ilk aşaması olan keşif ve işyeri stratejisi Eylül 2020'de başladı. Tasarım aşaması Mart 2021'de başladı ve Eylül'e kadar devam etti. Şirket, alanı Haziran 2022'de devraldı. Proje, Surrey, British Columbia, Kanada'da gerçekleştirildi. Tasarımın temelinde, çalışanların en iyi nasıl çalıştığını ve hibrit bir çalışma modeline nasıl en iyi şekilde uyum sağlanabileceğini belirlemek amacıyla yapılan birincil araştırmalar yer alıyor. Şirket genelinde yapılan değerlendirmeler ve liderlik mülakatları aracılığıyla, işyeri içinde ihtiyaç duyulan alan türlerini ve miktarlarını belirlemek için çalışma stillerine ilişkin kişilikler belirlendi. Bu veriler, düzeni belirlemek için senaryo planlamasında kullanıldı. Bu araştırmanın yardımıyla Westland, metrekare ihtiyacını azaltmayı ve tasarruf etmeyi başardı.

Tasarım sürecinde karşılaşılan en büyük zorluk, binanın tabanının düzensiz bir şekle sahip olmasıydı. Binanın sert açısı, karşılama ve yaklaşılabilir bir alan oluşturma hedefiyle uyumlu değildi. Tasarımcılar, sakinleştirici bir his ve doğal çevreyle bilinçaltı bir bağlantı sağlamak için kıvrımlı formları içermekle karşı karşıya kaldılar. Bu tasarım, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Aura Office
Görsel Kredileri: Luke Potter Photography
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Salma Sidiqqi Designer: Chris Palting Designer: Isidora Celic
Proje Adı: Westland Insurance
Proje Müşterisi: Aura Office


Westland Insurance IMG #2
Westland Insurance IMG #3
Westland Insurance IMG #4
Westland Insurance IMG #5
Westland Insurance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun