Zijin Sanat Müzesi: Modern Mimarinin Sessiz ve Sükunetli Gücü

The Design Code Co.,Ltd Tarafından Tasarlanan Zijin Sanat Müzesi, Sınırsız Tasarım Kavramını ve Modern Mimari Tekniklerini Kullanarak Şehrin En Parlak Çekiciliğini Açığa Çıkarıyor

Zijin Sanat Müzesi, modern, anlatıcı, yönlendirici ve yerel şiirsel özelliklere sahip bir mekansal estetik sanat galerisi yaratıyor. Bu tasarım, "Düzen · Sanat" temasıyla, "Sınırsız Tasarım" kavramını benimser ve modern mimari tasarım tekniklerinin çeşitli biçimlerini kullanarak dış mekanın sessiz ve sakin görünümünü vurgular.

Tasarım, ahşap kaplama, taş, özel boya ve metal kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Farklı malzemelerin yeniden gruplandırılması ve birleştirilmesinde bir atılım yapmıştır. Binanın 1.200m2'lik bir alanı kaplar ve iki katlıdır. İlk kat, ön hol, resepsiyon masası, model odası ve el sanatları sergisi alanlarından oluşurken, ikinci kat marka video gösterim alanı, kum masası alanı, su barı alanı ve müzakere alanıdır.

Zijin Sanat Müzesi'nin tasarımı, detaylara ve işlevlerin günlük kullanımına odaklanan bir tasarım tutumu sergiler. İnsanlar, mimari ve site alanı arasında bir denge kurmak için uygun estetik fikirler kullanılır ve yerel koşullara uygun estetik özellikler şekillendirilir. Bu proje, 2021'de tasarım aşamasına başlamış ve 2022'de halka açılmıştır.

Tasarım sürecinde karşılaşılan zorluklar arasında, sadece 1.200 m2'lik inşaat alanında üç örnek odanın mantıklı bir düzenlemesini planlama ve pazarlama ihtiyaçlarına uygun temel işlevleri düzenleme bulunmaktadır. Ayrıca, eğimli arazi sınırlamaları nedeniyle ilk katın aydınlatması yetersizdir ve binanın ve otoparkın arayüzündeki peyzaj zayıf işlevlidir. Bunun yanı sıra, binanın bloklarının çapraz formu, iç mekanın derinliğini daraltır, bu da tasarım çalışmasını daha da zorlaştırır.

Zijin Sanat Müzesi, "Düzen ve Sanat" temasıyla, modern mimari tasarım tekniklerinin çeşitli biçimlerini kullanarak dış mekanın sessiz ve sakin görünümünü vurgular ve modern, anlatıcı, yönlendirici ve yerel şiirsel özelliklere sahip bir mekansal estetik sanat galerisi yaratır. Bu tasarım, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lily Sun
Görsel Kredileri: Lily Sun
Proje Ekibi Üyeleri: Xie Fang, Hu Anqi, Zhu Wenjun, Xia Jinbo, Pan Zaojin, Zhang Lingjie
Proje Adı: Zijin Art Museum
Proje Müşterisi: Lily Sun


Zijin Art Museum IMG #2
Zijin Art Museum IMG #3
Zijin Art Museum IMG #4
Zijin Art Museum IMG #5
Zijin Art Museum IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun