Florian Studer'ın Tasarladığı "Distillery" Geleneksel İşletmeyi Modern Bir Deneyime Dönüştürüyor

Endüstriyel Tasarım ve Geleneksel Malzemelerin Mükemmel Uyumuyla Yaratılan Bu Mekan, Ziyaretçilerine Unutulmaz Bir Deneyim Sunuyor

Florian Studer tarafından tasarlanan "Distillery", geleneksel bir işletmenin tüm iş süreçlerinin deneyimlenebileceği ve keyif alınabileceği bir mekan yaratma ilhamıyla ortaya çıktı. Çağdaş tasarımı ve kaliteyi, tutkuyu ve gelenekleri yansıtan çeşitli özelliklerle dolu olan bu mekan, distilatörlük, mağaza ve tadım barını bir araya getiriyor.

Distillery'nin benzersiz özellikleri arasında endüstriyel tasarım atmosferi ve çeşitli geleneksel malzemelerin kullanımı bulunuyor. Bakır, çelik, ahşap, cam ve taş gibi malzemeler, distilatörlüğün zanaatkarlığını yansıtıyor ve sakin bir atmosfer yaratıyor. Merkezi bir ayakta masa, distilatörlük şişelerinden yapılmış bir lamba ile aydınlatılıyor. Karşısında ise ham çelikten yapılmış bir bar elementi bulunuyor. İç mekan, bodruma giden bir cam asansör ile tamamlanıyor.

Distillery'nin endüstriyel tasarım çekiciliği, mimari ve mobilyalarında da kendini gösteriyor. Bazı unsurlar, lambanın çerçevesi, distilatörlüğü mağazadan ve tadım alanından ayıran korkuluk ve sergi mobilyalarının sürgülü kapıları gibi, siyah genişletilmiş metal ile bitirilmiştir. Barın bakır yüzeyi, distilatörlük kazanını yansıtır. Bu soğuk özellikler, sıcak meşe ağacı ile dengelenir ve spot aydınlatma ile sahnelenir.

Yeni bina, 200 m2'lik bir showroom ve distilatörlük ile birlikte, bodrumda şarap depolama alanına sahip 250 m2'lik bir şarap mahzenini barındırıyor. Bu yeni mekan, cazip atmosferi ve çağdaş, hafif tasarımı ile misafirlerini şarap ve distilatları deneyimlemeye, tatmaya ve satın almaya davet ediyor. Yaz aylarında, yeni teras etkinlikler için kullanılabilir. Mekanın mottosu: zevk, geleneksel zanaatkarlıkla buluşuyor.

Proje, Şubat 2021'de İsviçre'nin Schinznach-Dorf Aargau kentinde başladı ve Kasım 2021'de tamamlandı. Mimar Florian Studer, bu geleneksel işletmeyi topluma daha yakın hale getirmek için odanın çeşitli kullanım olanaklarını göz önünde bulundurdu. Özellikle konukseverlik sektöründe bir üretim tesisi planlarken, işletme süreçleri ve çalışanların ve müşterilerin gereksinimleri için anlayış, malzemelerin sürdürülebilirliği, işletmenin gelecekteki yaşayabilirliği için belirleyici noktalar olmuştur. Studer'ın deneyimi, çok uyumlu bir genel kavram sunmasını sağlamıştır.

Distillery, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, güçlü teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal yeteneğe sahip olan, mükemmellik seviyesini gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Florian Studer
Görsel Kredileri: Photographer Armin Graessel
Proje Ekibi Üyeleri: Florian Studer
Proje Adı: Distillery
Proje Müşterisi: Florian Studer


Distillery  IMG #2
Distillery  IMG #3
Distillery  IMG #4
Distillery  IMG #5
Distillery  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun