Tradyonel Yunan Estetiği ile Modern Tasarımın Buluştuğu: The Nude Flat

Maggie Mo ve Jay Leung, Yunan adalarının Cycladic mimarisinden esinlenerek tasarladıkları bu evde, doğanın akışkanlığını ve huzurunu yansıtıyor.

The Nude Flat, Cycladic kültürünün özünü taşıyan bir tasarıma sahip. Bu kültür, adaların saf beyaz mermerinden oyulmuş şematik düz kadın heykelleri ile tanınıyor. Maggie Mo ve Jay Leung, bu projede Cycladic mimarisinin çekici hatlarını ve formlarını keşfederek, modern bir yaşam alanı yaratıyor.

Evdeki ilk adımınızı attığınızda, organik lotus desenli ahşap zeminin yansıttığı akışkanlık hissini taşıyan kıvrımlı bir duvar sizi karşılıyor. Portekizli bir zanaatkarın el yapımı avizesi, detaylı pirinç mermer yemek masası ile doğrudan kontrast oluşturuyor. Mobilyaların hatları yumuşak ve kıvrımlıdır ve şöminenin düz hatlarına karşı kontrast oluşturan çizgiler ve dokular yaratır. Doğal gündüz ışığı, evin her yerine stratejik olarak yayılır. Beyazın tonu, bej monotonu ile mükemmel bir şekilde uyum sağlar ve sıcak bir ışık yaymaktadır.

Projenin gerçekleştirilmesinde, Krete, Yunanistan'daki pembe kumlu plajlardan esinlenilerek pembe tonlu mermer kullanılmıştır. Kıvrımlı duvarda akıcı bir etki yaratmak için, tasarımcılar dikişsiz yapay Ottostone kullanmışlardır. Banyoya Calcutta mermeri ve beyaz renk eklenmiştir ve taştaki damarlar, alana görsel ilgi, genişlik ve parlaklık katmaktadır.

Ev, 1,468 metrekarelik bir alana yayılmıştır. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında Yunan, konut, sakin, kıvrım, toprak tonları ve güzellik bulunmaktadır. Tasarım ekibi, Maggie Mo, Jay Leung ve Vivian Cheung'dan oluşmaktadır.

Orjinal üç yatak odası, müşterinin ihtiyaç duyduğundan daha fazlaydı, bu yüzden alan, geniş bir ana süit, lüks bir gardırop ve jakuzili bir banyo sağlayacak şekilde yeniden düzenlendi. Proje, Temmuz 2021'de başladı ve Temmuz 2022'de Hong Kong'da tamamlandı.

Tasarımda, kıvrımları kucaklayarak huzurlu ve duyusal bir yaşam alanı tasarlamak için baştan çıkarıcı bir basitlik ve nötr bir palet kullanıldı. Duvar bitişleri için, farklı varyasyonlarda stuko desenleri el boyaması bir sanatçı grubu toplandı. Özelleştirilmiş yuvarlak kenarlı mobilyaların yapımı bir şeydi; duvarlar başka bir şeydi. Keskin köşeyi çiftin yatak odasına giden kıvrımlı bir kapıyla değiştirmek özellikle zordu.

Tradyonel Cycladic stili ile esinlenerek, minimalist bir dokunuşla bej tonlu bir sığınak tasarlandı. Bu stili benimseyerek, tasarım, her türlü formda kıvrımlı şekillerini keşfederek ilham kaynağının çekirdek değerlerini takip eder. İçeri adım attığınızda, doğal çevrenin akışkanlık hissini yansıtan organik lotus desenli ahşap zeminle birleşen bej sıva duvar bitişi ile kıvrımlı bir duvar sizi karşılar.

Proje, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikler ve mükemmel sanatsal yetenekleri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Maggie Mo Jay Leung
Görsel Kredileri: Photo by: HDP photography
Proje Ekibi Üyeleri: Maggie Mo Jay Leung Vivian Cheung
Proje Adı: The Nude Flat
Proje Müşterisi: Maggie Mo Jay Leung


The Nude Flat IMG #2
The Nude Flat IMG #3
The Nude Flat IMG #4
The Nude Flat IMG #5
The Nude Flat IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun