Gerçek Doğasına Dönüş: Hsuan Ting Kuo'nun Eşsiz Konut Tasarımı

İşlevsel İhtiyaçlara Dayalı Olarak Yeniden Yapılandırılan Bir Yaşam Alanı

Gerçek Doğasına Dönüş, bir çiftin anneleriyle paylaştığı dubleks bir konut, mekanın açıklığını ve parlaklığını maksimize eden bir tasarıma sahip.

Hsuan Ting Kuo tarafından tasarlanan bu konut, kullanıcıların günlük alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına odaklanan bir yaşam alanı oluşturuyor. Mekan, kişisel kullanım için özel bir alan ve ailenin etkileşimde bulunabileceği bir paylaşılan bölüm olmak üzere ana ve ikincil alanlara ayrılmıştır.

Ev sahibi, dağcılığa meraklı bir kişi olduğu için, evde bile zirveye ulaştığında hissedilen açıklığı ve sevinci yaşamak istemiştir. Bu nedenle tasarım ekibi, giriş yoluna mavi-yeşil bir mermer duvar yerleştirir ve tavanı, dağ sırtlarının güzel konturunu andıracak şekilde üç boyutlu eğrilerle süsler. Oturma-yemek odası bölümü açık bir düzene sahip olup, her açıdan kör noktasız tam bir resim gibi görünmektedir.

Oturma odası ve yemek odası, dolaylı gömme aydınlatması ile aydınlatmanın eşit ve tutarlı olmasını sağlayan tavan tarafından ayrılmıştır. Kesilmiş TV duvarı mermeri, oturma odasından ata yadigarı salonuna doğru daralan bir çatlak bırakarak iki bölümü birbirine bağlar. Mermerin dar yüzleri, titanyum kaplı metal ile kaplanmıştır.

Çin ve Batı mutfakları için mutfak eşyaları kurulmuştur. Çin bölümü, duman ve buharın her yere yayılmasını önlemek için bir sürgülü kapı ile tanımlanmıştır. Batı mutfakta, beyaz dolaplar oturma-yemek odasındaki renklerle uyumlu olup, duvarlarda ve fayanslarda kullanılan taş, bölümdeki zarafeti daha da vurgular.

Proje, Eylül 2022'de Taipei City, Tayvan'da tamamlandı. Oturma odası ve ana yatak odası arasındaki çalışma alanı, farklı boyutlardaki sürgülü kapılar ve vitrinlerle tanımlanan bir geçiştir ve düzenli ve düzenli görünmektedir. Oturma odası ile çalışma odası arasındaki cam sürgülü kapı istenildiği gibi açılıp kapatılabildiği için, erkek ev sahibi çalışma odasındaki bilgisayarı kullanabilirken, kadın ev sahibi ve annesi kanepe alanında keyif alabilirler, her biri kendi ayrı alanlarında mutluluk duyar ve aynı zamanda etkileşimde bulunurlar.

Ev sahibinin karakteriyle uyumlu olan tasarım, düşük kroma toprak tonları kullanarak basit ama görkemli bir düzen oluşturur. Dikişsiz kumaş, duvarların tam görünmesini sağlar ve sert ağaç damarlarıyla birlikte sıcak, ev gibi bir his yaratır ve mekandaki katmanları vurgular. Dağ gibi ciddi ve huzurlu olan konut, ferah ve hoş bir atmosfer sunar, kişinin gerçek doğasına dönmesine olanak sağlar, tıpkı zirveye ulaştığında hissedildiği gibi.

Gerçek Doğasına Dönüş, 2023 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, olağanüstü ve yaratıcıca dahiyane tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanındaki en iyi uygulamaları içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kuo Hsuan Ting
Görsel Kredileri: Weimax Studio
Proje Ekibi Üyeleri: TSAI HSIN HUA KUO HSUAN TING
Proje Adı: Back to One’s True Nature
Proje Müşterisi: Kuo Hsuan Ting


Back to One’s True Nature IMG #2
Back to One’s True Nature IMG #3
Back to One’s True Nature IMG #4
Back to One’s True Nature IMG #5
Back to One’s True Nature IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun