Mu Meilleur: Chiawen Chen'in Özgün Tıbbi Güzellik Kliniği Tasarımı

Estetik ve İşlevsellik Arasındaki Mükemmel Dengenin Yansıması

Chiawen Chen tarafından tasarlanan Mu Meilleur, tıbbi güzellik kliniği alanında yeni bir soluk getiriyor. Tasarımın ilham kaynağı, insanların güzellik ve özgüven aradığı, rahat ve özel bir alan olması gereken tıbbi güzellik klinikleridir. Tasarım dili olarak kullanılan yaylar, kadınsılığı; ardışık çizgiler ise profesyonellik ve dikkati temsil eder.

Chen'in tasarımı, birinci kat bir dairede bulunan bir bahçe ile çevrili olan ve dış duvarın ışığı engellediği, genel olarak düşük ışıklı bir alana yerleştirilmiştir. Bu durum, duvarların bir kısmının yıkılıp ışığın içeri girmesi için cam tuğlalarla yeniden inşa edilmesini gerektiriyor. Giriş ve bekleme alanının duvarları da ışığın sürekliliğini teşvik etmek için cam ve şeffaf cam tuğlalarla yeniden yapılandırılmıştır.

Tasarımın benzersiz özelliklerinden biri, giriş camının ışığa geçirgen olması ve bu sayede zemindeki ışık noktalarının daha belirgin hale gelerek içeri girişi yönlendirmesidir. Bu özellik, tasarımın hem estetik hem de işlevsel bir denge kurmasını sağlar.

Chen, tasarımı gerçekleştirirken cam tuğlalar, cam, yapay taş ve ceviz kullanmıştır. En büyük zorluk, cam tuğlalar için şeffaf yapısal yapıştırıcı kullanımı ve dengeli ve ayakta duran yığınların kullanımı olmuştur. Bu, estetiği korurken yapısal stabiliteyi sağlama arasında en iyi dengeyi bulmayı gerektirir.

Proje, 2022'nin Ocak ayında Yeni Taipei Şehri, Tayvan'da tamamlanmıştır. Tasarım, hem estetik hem de işlevsel açıdan mükemmel bir denge kurmayı başardığı için 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Chiawen Chen'in Mu Meilleur tasarımı, tıbbi güzellik kliniği alanında yeni bir soluk getiriyor. Tasarımın ilham kaynağı, insanların güzellik ve özgüven aradığı, rahat ve özel bir alan olması gereken tıbbi güzellik klinikleridir. Tasarım dili olarak kullanılan yaylar, kadınsılığı; ardışık çizgiler ise profesyonellik ve dikkati temsil eder.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen.chiawen
Görsel Kredileri: Chen.chiawen
Proje Ekibi Üyeleri: Chen.chiawen
Proje Adı: Mu Meilleur
Proje Müşterisi: Chen.chiawen


Mu Meilleur IMG #2
Mu Meilleur IMG #3
Mu Meilleur IMG #4
Mu Meilleur IMG #5
Mu Meilleur IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun