Aprex Family: Paul Robb'un Minimalist ve Çağdaş Tasarımı

20. Yüzyılın İkinci Yarısından İlham Alan, Çarpıcı Bir Tipografi Örneği

Paul Robb, Aprex Sans tipografisini yaratırken 20. yüzyılın ikinci yarısının humanist ve grotesk tipografilerinden ilham aldı. Bu tasarım, eğriler ve sapların açısal bağlantılarıyla karakterize olan sağlam ve düz bir yapıya sahip. Aprex Mono ise, çok dilli desteğe sahip, stilize edilmiş bir endüstriyel versiyon. Temel sans serif glifler yapısından ilham alarak, dengeli ve optimize bir yazı tipi ortaya çıkarıyor.

Aprex yazı tipi, çağdaş sans ile ilişkilendirilen minimalist özelliklerle, sayacın genişliği ve rahat, nefes alabilen açıklıklar içindeki zarafeti mükemmel bir şekilde dengelemektedir. Farklı ağırlıklar ve boyutlar boyunca, yazı tipi büyük bir okunabilirliğe ve pozitif ve negatif alan arasında iyi bir kontrasta sahiptir, bu da onu çarpıcı bir şekilde çok yönlü kılar. Aprex, çağdaş detayların ve klasik stillerin sorunsuz bir kombinasyonu ile, 20. yüzyılın ikinci yarısının humanist ve grotesk tipografilerinden ilham alır.

Yazı tipi ilk olarak el ile çizildi ve daha sonra Glyphs içinde geliştirildi. Yazı tipi ailesi TTF, OTF ve WOFF formatlarında mevcuttur. Bu tasarım, font tasarımı, markalaşma, kimlik, tip tasarımı ve tip örneği gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Paul Henry Robb, bu tasarımın oluşumunda yardımcı olan ekip üyeleri arasında yer alıyor.

Yazı tipi ailesi 2022 yılında geliştirildi. Araştırma ve geliştirme, 20. yüzyılın sonlarının Uluslararası stilinden esinlenerek, mid-century humanist ve grotesk tipografilerinden ilham alarak ve eğriler ve saplar arasındaki açısal bağlantılarla karakterize olan sağlam ve düz bir yapı üzerine odaklandı.

En zor kısım, detayı ve formu koruyan bir mono ve sans serif font oluşturmaktı. Aprex yazı tipi, çağdaş sans ile ilişkilendirilen minimalist özelliklerle, sayacın genişliği ve rahat, nefes alabilen açıklıklar içindeki zarafeti mükemmel bir şekilde dengelemektedir. Farklı ağırlıklar ve boyutlar boyunca, yazı tipi büyük bir okunabilirliğe ve pozitif ve negatif alan arasında iyi bir kontrasta sahiptir, bu da onu çarpıcı bir şekilde çok yönlü kılar. Aprex, çağdaş detayların ve klasik stillerin sorunsuz bir kombinasyonu ile, 20. yüzyılın ikinci yarısının humanist ve grotesk tipografilerinden ilham alır. Her ağırlık, 700'den fazla glif içerir.

Görüntüler ve yazı tipi, 2022 telif hakkı Paul Henry Robb'a aittir. Telif hakkı, 2022'de Paul Henry Robb'a aittir. Bu Tasarım, 2023'te A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Paul Robb
Görsel Kredileri: Images and typeface copyright Paul Henry Robb 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Paul Henry Robb
Proje Adı: Aprex Family
Proje Müşterisi: Paul Robb


Aprex Family IMG #2
Aprex Family IMG #3
Aprex Family IMG #4
Aprex Family IMG #5
Aprex Family IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun