Skin Lift: Kitty Saarloos'un Yenilikçi Deri Kaldırma Sutyeni

Estetik Cerrahiye Alternatif, Konforlu ve Etkili Bir Çözüm

Estetik cerrahiye alternatif bir çözüm sunan Kitty Saarloos, kadınların en yaygın güzellik sorunlarından biri olan sarkmış, kırışmış ve çukurlaşmış cildi hedefleyen bir tasarım geliştirdi. "Skin Lift" adlı bu özgün tasarım, deriyi anında kaldırarak daha genç ve pürüzsüz bir görünüm sağlıyor.

Saarloos, tasarımının ilhamını, vücut şeklini iyileştiren bir giysi olan Spanx'in mucidi Sarah Blakely'nin Oprah TV programından aldığını belirtiyor. Blakely'nin hikayesi ve sonuçtaki başarısı, Saarloos'u cilt dokusunu ve şeklini iyileştiren bir çözüm bulmaya yönlendirdi. Ancak Saarloos'un tasarımı, çoğu şekil giysisinin aksine sıkıştırıcı olmayan bir yapıya sahip.

Skin Lift, özel bir teknik kullanılarak insan derisini özel olarak tasarlanmış bir giysiye bağlayarak vücuttaki deriyi kaldırır. Bu, anında daha genç görünen ve daha pürüzsüz bir cilt oluştururken aynı zamanda şekli de iyileştirir. Bu, cerrahi riski, ağrısı ve maliyeti olmadan anında bir karın germe işlemi gibidir. Deriyi bir dizi yapıştırıcı ile kaldırmaya yönelik benzer girişimler, derinin yerinde tutulması için bir ankraj giysisine ihtiyaç duyduğu için bu kadar etkili olmamıştır.

Saarloos, tasarımını gerçekleştirmek için doğru yapıştırıcıyı bulduktan ve gücünü test ettikten sonra, onu bir ankraj giysisine bağlama yolunu bulmak zorunda kaldı. Bu nedenle, yapıştırıcıyı Velcro ile bağladı. Velcro kanca şeridini giysiye bağlamak için, giysinin içinde uygun bir kumaş bulmak zorunda kaldı ve bu amaçla fırçalanmış naylon kullandı.

Saarloos'un tasarımı, kadınların yaşlarına ve şekillerine bakılmaksızın açık giysiler giyme konusunda kendilerine güven duymalarını sağlayan, cildin görünümünü anında iyileştiren bir çözüm sunuyor. Skin Lift, hafif ve rahat bir giysi olmasının yanı sıra, vücut şeklini de iyileştiriyor. Ancak ana işlevi, açığa çıkan cildin görünümünü iyileştirmektir.

2023 yılında A' Fashion, Apparel and Garment Design Award'da Bronz ödül kazanan Skin Lift, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar arasında yer alıyor.

Özellikle, bu tasarımın, estetik cerrahiye ihtiyaç duymadan kadınların cilt dokusunu ve vücut şeklini iyileştirebileceği bir çözüm sunması, onu diğer tasarımlardan ayıran özgün bir özelliktir. Kitty Saarloos'un Skin Lift tasarımı, kadınların güzellik sorunlarına yenilikçi ve etkili bir çözüm sunarak, tasarım dünyasında önemli bir adım atıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Taut and Tight
Görsel Kredileri: Main image ,photographer:Hansie Oosthuizen. Optional images:Shanyn King
Proje Ekibi Üyeleri: Kitty Saarloos Chris Joyce Meredith Cibelli Katie Fraser Alvin Nadas Sanyia Ross Fred Saarloos
Proje Adı: Skin Lift
Proje Müşterisi: Taut and Tight


Skin Lift IMG #2
Skin Lift IMG #3
Skin Lift IMG #4
Skin Lift IMG #5
Skin Lift IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun