Feiyang Zhang'ın Karanlık Masallarından Esinlenen Moda Tasarımı: Night Tales

Özgün Kumaşlar ve Karakterlerle Bezeli Karanlık Bir Masalın Moda Dünyasındaki Yansıması

Feiyang Zhang'ın karanlık masallardan esinlenerek oluşturduğu "Night Tales" adlı moda koleksiyonu, tasarımcının kendi hikayelerini ve karakterlerini yaratarak moda dünyasına getirdiği özgün bir soluk olma özelliği taşıyor.

Feiyang Zhang, karanlık ve gizemli unsurlara olan ilgisini moda tasarımına yansıtarak, kendi yazdığı karanlık masallardan esinlenen bir koleksiyon oluşturdu. Tasarımcının organik, ham ve sanatsal yaklaşımı, kıyafetlerin şeklini belirlerken doğadan esinlenen çizgiler, formlar ve dokuları kullanmasını sağladı. Zhang'ın kendi kumaşlarını oluşturma tutkusu, koleksiyonunun el ve makine nakışı, örgü ve serigrafi gibi çoklu tekniklerle zenginleştirilmesini sağladı.

"Night Tales" koleksiyonu, Zhang'ın kendi hikayelerini yazarak oluşturduğu tuhaf ve büyüleyici karakterlerden esinlenerek tasarlandı. Karakterlerin özelliklerine uygun kıyafetler tasarlayan Zhang, bu koleksiyonun bir hikaye anlatma niteliği taşımasını hedefledi. Tasarımcının karanlık kelimesinden çağrıştırdığı bilinmeyen, görünmeyen, hayal edilemeyen ve inanılmaz unsurlar, koleksiyonun eşsiz özelliklerini oluşturdu.

Feiyang Zhang, koleksiyonunun parçalarını oluştururken, doğadan esinlenerek kelebek kanatları veya ağaç kabukları gibi çizgiler, formlar ve dokuları çeşitli şekillerde düzenledi. Bu süreç, bir güzel sanatlar sanatçısının sezgisel bir sanat eseri oluşturma sürecine benzer bir şekilde gerçekleşti. Zhang, koleksiyonunda kendi oluşturduğu kumaşları da kullanarak, tasarımlarının hikaye anlatma niteliğini güçlendirdi.

Zhang'ın koleksiyonu, 5 farklı görünüm içeriyor ve kadınlar için 4, erkekler için 10 beden seçeneği sunuyor. Koleksiyon, kostüm, hikaye anlatıcılığı, couture, karanlık masal ve karanlık fantezi gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor. Tasarımların tamamı, Zhang'ın kendi el emeği ile oluşturduğu çok hafif malzemeler üzerine boncuk işlemeleri ve diğer nakışlarla süslenmiş durumda. Bu sayede giyen kişi, vücudunda fazla ağırlık olmadan rahatça hareket edebiliyor.

Proje, 2017 yılında başladı ve ilk görünümler 2019 yılında Chicago'da tamamlandı. Ancak daha fazla karakterin tasarımı 2021 yılında Londra'da devam ediyor. Koleksiyon, 2017 yılında Chicago Soho House ve aynı yılın Aralık ayında Dünya AIDS Günü Moda Gösterisi STRUT'ta sergilendi. Zhang'ın tasarımları, 2021 yılında A' Fashion, Apparel and Garment Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü.

Feiyang Zhang'ın "Night Tales" koleksiyonu, karanlık masallardan esinlenen ve kendi hikayelerini ve karakterlerini yaratarak moda dünyasına getirdiği özgün bir soluk olma özelliği taşıyor. Bu koleksiyon, Zhang'ın kendi kumaşlarını oluşturma tutkusu ve doğadan esinlenen çizgiler, formlar ve dokuları kullanarak kıyafetlerin şeklini belirleme yaklaşımı ile öne çıkıyor. Zhang'ın tasarımları, kendi hikayelerini yazarak oluşturduğu tuhaf ve büyüleyici karakterlerden esinlenerek tasarlandı ve bu koleksiyonun bir hikaye anlatma niteliği taşımasını hedefledi.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: FEIYANG ZHANG
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Amie Hana/Model Bella Roy and Sarah Hensley/Makeup and Hair Paula De Oliveira Silva/ Designer and Stylist FeiYang Zhang, Night Tales,2018
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Feiyang Zhang
Proje Adı: Night Tales
Proje Müşterisi: FEIYANG ZHANG


Night Tales IMG #2
Night Tales IMG #3
Night Tales IMG #4
Night Tales IMG #5
Night Tales IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun