Dejoy International Architects'ın İdeal ve Gerçek Arasındaki Dengeden İlham Alan Tasarımı: Changzhou Prime Mansion

Modern ve Klasik Unsurların İlginç Birlikteliği ile Öne Çıkan 230 Metrekarelik Özel Konut

Herkesin ideal bir ev görüntüsü vardır ve farklı sakinlerin farklı duygusal dünyaları bulunmaktadır. Yaşam kalitesi ve yaşamın ideal durumu da oldukça farklıdır ve bunlar sonunda hikayelerle dolu benzersiz bir ev yaratır. Changzhou Prime Mansion, ideal ev ile gerçeklik arasındaki dengeyi yansıtan bir tasarıma sahiptir.

Dejoy International Architects tarafından tasarlanan bu 230 metrekarelik model ev, sakin koyu ahşap yüzeyler, klasik cam bölme ve yumuşak açık renkli mermer ile görsel bir odak noktası oluştururken, "geleneksel" ve "basitleştirilmiş", modern ve klasik unsurlar arasında ilginç birliktelikler oluşturur.

Ana malzemeler arasında gri taş, ahşap kaplama ve metal bulunur. Sade zarafet, girişten itibaren yavaşça sergilenir. Birkaç yatak odasının girişleri, siyah ve beyazın kontrast oluşturduğu alanda gizlenmiştir ve cam bölme ekran sadece görsel merkez değil, aynı zamanda bir rehberdir.

Ev 230 metrekarelik bir alana sahiptir. Batı mutfak adası ve yemek masası, oturma odasındaki kanepe ile birlikte merkezi aile salonu alanını oluşturur. İki adet tavan boyu pencere, mekana mükemmel bir görünüm kazandırır. Yumuşak dekorasyon ve sert dekorasyon birbirini tamamlar ve zarafeti genişletir.

Güneye bakan ana yatak odası süiti, lüks bir otelinkine benzer bir alana sahip olup, insanların tamamen rahatlamasını ve geniş ve özel bir alana dalmalarını sağlar. Işığın katmanlar halinde kırılmasıyla, kenar kesimli cam ekran, oturma odasının vurgularıyla yankılanır ve tüm evin hafıza unsurlarını daha da şekillendirir.

Proje, Ekim 2022'de Çin'in Changzhou kentinde tamamlandı. DIA tarafından tasarlanan iç mekan, projede rahat ve ince bir yaşam tarzı yaratmış, sakin bir zarafetle dönemin elitlerinin hayalini yorumlamıştır.

Malzeme veya mekan ölçeği olsun, her ikisi de rafine ve zarif bir yaşam tutumunu ifade eder. Bağımsız çalışma odası da bu sıcak ve minimalist estetiği yorumlar, yalnızlığı içe doğru kendini bulma süreci olarak yorumlar.

Changzhou Prime Mansion, China Resources Land tarafından geliştirilen bir üst düzey mülktür ve Changzhou, Çin'deki büyük ölçekli lüks konut topluluğudur. Tasarım ilhamı, ideal ev ile gerçeklik arasındaki dengeye dayanmaktadır. Minimum 190 metrekarelik bir alanı olan bu yapı, 148 metrelik iki süper yüksek bina içinde sadece 176 hane bulunmaktadır. DIA tarafından tasarlanan mekan, projede rahat bir yaşam tarzı yaratmış, sakin bir zarafetle dönemin ideal evini yorumlamıştır.

Bu tasarım, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Design Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jian Zhang
Görsel Kredileri: Wen Luo
Proje Ekibi Üyeleri: Lead designer: Feng Xue Lead designer: Jian Zhang Designer: Junming Wang Designer: Jinger Gui Designer: Wei Zhang Designer: Han Xing Soft decoration designer: Yipeng Tan Soft decoration designer: Lizhong Lin Soft decoration designer: Xiaohong Du Design management of Party A: Yi Yuan Design management of Party A: Huashuai Zhou Design management of Party A: Guixiang Liao Design management of Party A: Yang Yang
Proje Adı: Changzhou Prime Mansion
Proje Müşterisi: Jian Zhang


Changzhou Prime Mansion IMG #2
Changzhou Prime Mansion IMG #3
Changzhou Prime Mansion IMG #4
Changzhou Prime Mansion IMG #5
Changzhou Prime Mansion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun