Yeşil Standartlara Uygun Yenilikçi Japon Restoranı: Yuimu

Watsonkoay ve Elroy Moo'nun Ahşapsız, Çevre Dostu Tasarımı

Malzeme seçiminden iç mekan düzenlemesine, her detayıyla dikkat çeken Yuimu, Japon estetiğini modern bir yorumla sunuyor.

Çincede "Ben" anlamına gelen ve yatay çizgisi çıkarıldığında "ahşap" anlamına gelen restoranın adı, iç tasarımına da ilham vermiş. Ahşap ya da tahta kullanılmadan tasarlanan bu mekan, adeta bir "ahşapsız" alan olarak karşımıza çıkıyor. Bahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerinden esinlenen aydınlatma, yumuşaktan güçlüye çeşitli deneyimler sunuyor. Genel iç tasarım, çağdaş bir Japon estetiği üzerine kurulu.

Yuimu, Omakase özelliği taşıyan bir Japon tarzı hibrit restoran. Çift katlı loft yapısı, bir yakitori bölümü, sake barı, özel yemek alanı ve bir Omakase oturumu olmak üzere bölümlere ayrılmış. Restoran, Malezya'daki bir yeşil bina içerisinde yer alıyor, bu yüzden tüm iç tasarım ve dekorasyon uluslararası yeşil standartlara uygun olmalı. Dekorasyon için kullanılan tüm malzemeler sıfır formaldehitli, çevre dostu ve geri dönüştürülmüş.

Projenin tasarım aşaması bir ay yerine üç ay sürdü. En zorlu kısım, ahşapsız, sıfır formaldehitli ve çevre dostu olma kriterlerini karşılayan malzemeleri seçmek oldu. Kullanılabilir malzemeler sınırlıydı ve kurulumda kullanılan birçok yeni dekorasyon malzemesi işi daha da karmaşık hale getirdi. Dekorasyonun önemli bir kısmı çimento yapıldı, bu da bir zorluk oluşturdu ve üç aylık süre içinde tamamlanması gerekiyordu. Tüm proje, gece gündüz demeden, sadece 90 günde tamamlandı.

Çin karakterlerinin zengin anlamları ve estetiği tarafından esinlenen tasarımcı, bahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerini temsil eden dört farklı atmosfer yaratmış. Her sahne, geleneksel ve modern unsurların benzersiz bir karışımını, doğal dünyaya derin bir takdiri yansıtıyor. Bu büyüleyici tasarımı elde etmek için tasarımcı, eski ve yeniyi birleştiren bir dizi yenilikçi malzeme dikkatlice seçmiştir. Parlak ve parlak metal aksesuarlardan, ahşap ve taşın sıcak ve topraklı dokularına kadar, her element, mekanın atmosferini ve işlevselliğini artırmak için titizlikle seçilmiştir.

Yuimu Japon restoranı, yenilikçi ahşapsız iç tasarımıyla hayat bulan modern bir füzyon Japon konseptine sahip. Eşsiz bir şekilde, tüm restoran, geleneksel Japon restoranlarından farklı olarak, ahşap kullanılmadan tasarlanmış ve dekore edilmiştir. Tasarım sadece yenilikçi değil, aynı zamanda çevre dostu ürünler ve malzemelerin kullanımıyla uluslararası yeşil standartlara da uyuyor. Tasarımcılar, eski ve yeniyi birleştiren bir dizi malzeme dikkatlice seçmişler, şık ve büyüleyici bir atmosfer yaratmışlar.

Yuimu'nun bu tasarımı, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünün gümüş kategorisinde ödül kazanmıştır. Gümüş A' Design Ödülü, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel seviyede bir yetenek sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Watson Koay
Görsel Kredileri: Photographer C Y Wong Videographer Monster Production House
Proje Ekibi Üyeleri: Art director: Watsonkoay Head of project: Elroy Moo
Proje Adı: Yuimu
Proje Müşterisi: Watson Koay


Yuimu IMG #2
Yuimu IMG #3
Yuimu IMG #4
Yuimu IMG #5
Yuimu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun