Hayat Ormanı: Sürdürülebilir Enerjiyi Yenilikçi Bir Tasarımla Sunan Serendipper

Serendipper, Yeşil Çevre ve Enerji Sürdürülebilirliğinin Önemini Vurgulayan Bir Sergi Salonu Tasarladı

Yeni medeniyet trendlerine ve gereksinimlerine uyum sağlamak için insanlığın, medeniyetin enerji sorunlarını temelde çözmesi ve enerjiyi güvenli, istikrarlı, temiz ve sürdürülebilir bir şekilde kullanmayı gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu alıntı, Bize Ait Olan Yıl adlı kitaptan alınmıştır. Bu proje, ziyaretçilerin sergiye katılımı aracılığıyla yeşil bir çevrenin ve enerji sürdürülebilirliğinin önemini anlamalarını sağlamak için kurumsal kültürünü, akıllı enerji teknolojisini ve kurumsal başarılarını sergileyebilecek bir sergi salonu olmasını umduğu bir akıllı enerji şirketi için tasarlanmıştır.

Şirket, akıllı enerjiyi kullanarak kentsel enerji kullanımının verimliliğini artırır ve teknolojiyi kullanarak yeşil ve sağlıklı bir kentsel yaşam deneyimi yaratır. Ayrıca, şehirdeki insanlara tükenmez ve sürdürülebilir enerji sağlar. Proje yaklaşık 406 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilmiştir.

Tasarım ekibi, şirketin misyonunu, sorumluluğunu ve kültürel geçmişini tam olarak anladıktan sonra, şehrin temiz enerjisi maksimize edildiğinde, insanların yaşadığı şehir ve yerli ormanın birbirlerinden yararlanabileceği ve gelişebileceği bir fikir önerdi. Böylece, Enerji Ormanı teması doğdu.

İç mekan, yüksek teknolojiyi ve ilkel ormanı birleştirerek, sanatsal bir şekilde sunar ve sürükleyici bir deneyim yaratır. Ayrıca, ziyaretçiler parktaki yolu takip ettikçe, bahar, yaz, sonbahar ve kışın doğal manzaralarını yaşarken kurumsal hikayeleri ve teknoloji sergilerini de keyifle izleyebilirler.

Tasarım ekibi, iç mekan hedeflerine ulaşmak için çeşitli tasarım unsurlarını kullanır. Örneğin, yüksek teknolojili aydınlatma, ses-görüntü gösterileri ve interaktif sergiler, geleceğe yönelik ve sürükleyici bir atmosfer yaratmada yardımcı olabilir. Aynı zamanda, ahşap, taş ve su gibi doğal malzemelerin kullanılması, doğal çevreyle bir bağlantı yaratmada yardımcı olabilir. Park benzeri ortam, ziyaretçilere sürükleyici bir deneyim sunmanın harika bir yoludur. Ziyaretçiler, parktaki bir yolu takip ederek kurumsal hikayeleri ve teknolojiyi keyifle izleyebilirler.

Proje, 2020 yılının Haziran ayında Çin'in Nanjing kentinde tamamlandı. Bu Tasarım, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lei Dong
Görsel Kredileri: Serendipper, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Lei Dong Designer: Tian Lu Cai Designer: Chang Jiang Shang Designer: Jian Xin Liu
Proje Adı: The Forest of Life
Proje Müşterisi: Lei Dong


The Forest of Life IMG #2
The Forest of Life IMG #3
The Forest of Life IMG #4
The Forest of Life IMG #5
The Forest of Life IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun