Mugo: Tanya Dunaeva'nın Yenilikçi Şişe Soda Etiketi Tasarımı

Alkollü İçeceklerin Klasik Etiketlerinden İlham Alarak Yaratılan Yenilikçi Bir Tasarım

Yeni bir marka olan Mugo, karbonatlı içecekler piyasasında farklı bir soluk getiriyor. Tanya Dunaeva'nın tasarımı olan bu etiket serisi, dört farklı içecek türünü temsil ediyor. Bu tasarım, klasik alkollü içecek etiketlerinden ilham alarak, taze ve karma bir tasarım yaratıyor.

Mugo'nun etiket serisi, Mocktails, Lemonades, Spicy Syrups ve Energy-tonics adı verilen dört farklı içecek türünü kapsıyor. Mocktails, zarif tat bileşimlerine sahip karbonatlı içeceklerdir. Lemonades, çeşitli meyve suları, mineral suyu ve vitaminlerin bir kombinasyonudur. Spicy Syrups, baharatlara dayanan orijinal lezzetlere sahip doğal şuruplardır. Energy-tonics ise canlandırıcı içeceklerde vitamin ve minerallerin mükemmel bir kombinasyonudur.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, standart bir şişe formunda sunulan Baskı Tasarımıdır. Congreve, güzel bir görünüm yaratmak ve aynı zamanda dokunulduğunda hoş bir his veren bir ürün yapmak için kullanılır. Dokunsal duyumlar, görsel etkileri artırır.

Tasarımın teknik özellikleri arasında; Şişe yüksekliği: 15cm; Ön Etiket: 8x5cm; Arka Etiket: 8x1cm bulunmaktadır. Bu tasarım, Tanya Dunaeva, Typographics, Packaging Design, Jzoy.agency gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Tasarımın etkileşimi, standart bir şişe ile çevrilmiş bir kapak şeklindedir. Proje, Kırgızistan'ın Bişkek şehrinde 4 hafta süresince gerçekleştirilmiştir. Tasarımın altında yatan araştırma, klasik etiketin şemasını analiz etmek ve en sık tekrarlanan ana öğeleri belirlemek üzerine odaklanmıştır. Bu öğeler, benzerliğin artık okunmayacağı noktaya kadar mümkün olduğunca basitleştirilmiştir. Bu çözüm sayesinde, tüm hattı kolayca ölçeklendirebilecek bir yapı şeması elde edilmiştir. Tipografik çözüm, çok katmanlı ve kontrastlı bir yapıya sahip olmuştur.

Tasarımın yaratılmasında karşılaşılan zorluklar arasında, diğer ürünlere benzemeyen benzersiz ve tipik olmayan bir ambalaj etiketi yaratma görevi bulunmaktadır. Sonuç olarak, çok katmanlı tipografi - bir dizi yazı tipi ve izlenim karışımı görülebilir. Mugo soda, Mocktails, Lemonades, Spicy syrups ve Energetics adı verilen dört tür içeceği içerir. Tüm tarifler özgün olarak icat edilmiştir. Ürün yaratımdaki orijinal yaklaşım, Ambalaj Tasarımında benzer bir yaklaşım gerektirir. Bu sorunun çözümü, Tipografik bir yaklaşımdır.

Tasarım, 2023 yılında A' Packaging Design Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, teknik ve yaratıcı becerileri güçlü olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tanya Dunaeva
Görsel Kredileri: All Images by Photographer Tanya Dunaeva Video by 3D Visualist PAvel Gubin
Proje Ekibi Üyeleri: Tanya Dunaeva
Proje Adı: Mugo
Proje Müşterisi: Tanya Dunaeva


Mugo IMG #2
Mugo IMG #3
Mugo IMG #4
Mugo IMG #5
Mugo IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun