Minimum Aesthetic Space: Sürdürülebilir Ambalaj Tasarımı

Tsunaguwork's Ltd. tarafından tasarlanan, çevre dostu ve fonksiyonel bir ambalaj konsepti

Profesyonel kullanım için tasarlanmış kirpik uzatma paketleri genellikle plastik kutuları kullanır ve bunların toplanıp yeniden kullanılması için hiçbir çaba gösterilmemiştir. Tsunaguwork's Ltd. tarafından tasarlanan bu ambalaj, bu sorunu çözüyor. Küçük salonlar da bu paketi kullanarak sürdürülebilir faaliyetlere katılabilirler. Profesyonel kullanım için olduğundan, çevre dostudur. Kullanıldığında işlevselliği ve tedavi alanını anlayan kompakt ve yüksek görünürlüklü bir tasarım. Sihirli gibi üst üste hesaplanan bir yapı.

Tasarımın farklılaştığı ve güçlü yönlerini belirleyen özellikler, işlevselliği ve çevre dostu olmasıdır. Öncelikle, ticari kullanım için büyük miktarlarda tüketildikleri ve standart uzatma kutularına kıyasla plastik miktarını %80'den fazla azalttıkları için çevre dostudurlar. İkincisi, paketin iç kısmı, her bir hassas kirpik uzantısının birbirine dokunmamasını önlemek için dikkatlice hesaplanmış ve tasarlanmıştır. Son olarak, geleneksel paketlerin üçte ikisinden daha az alanda güzel bir şekilde saklanır.

Paketin yapısı, ürünü ortaya çıkarmak için yan taraftan açılan ve kaydırıldığında açılan bir yapıdır. Depolandığında, paket kompakt bir prizma şeklini alır ve tasarım, renk ve gösterimle kolayca anlaşılan bir kullanılabilirlik ile tasarlanmıştır. Çevresel etkiyi azaltmak için plastik kullanımı azaltılmıştır.

Ürün boyutları: 22mm x 22mm x 120mm. Geleneksel kirpik uzatma saklama ve depolama yönteminde, kirpik uzantıları düz bir tabağa yerleştirilir, bu da kirpik uzantılarının boyutundan daha büyük bir alana sahip bir tabak gerektirir, bu da kompakt olmadığı için saklama ve taşıma konusunda rahatsızlık verir. Ayrıca, tabağı ve tabağı tutan kutu plastikten yapılmıştır, bu da plastik tozunu azaltma eğilimindeki son trend nedeniyle küresel çevre koruma açısından istenmeyen bir durumdur. Kirpik uzatma yerleştirme ve depolama ile ilgili yukarıdaki sorunları çözmek için yapılan titiz bir çalışmanın sonucunda, çok çeşitli kirpik uzatmaları kompakt ve verimli bir şekilde saklanabilir ve kirpik uzatmaları tedavi sırasında kolayca alınabilir. Bu önerinin amacı, plastik atığı azaltmak için işlemeye uygun bir kirpik uzatma saklama kutusu sağlamaktır.

Paket, hassas kirpik uzantıları içindir. İçeriği kılıftan kaydırın. Kutudan çıkarıldığında, destek kağıdına noktalı bir çizgi kazınmıştır ve çizgi boyunca kesildiğinde, destek kağıdı yayılır. Sadece kullanmak istediğiniz miktar alınabilir. Kalan uzantılar, şeffaf kılıf kutusunda saklanabilir, böylece kalan miktarı kutuyu açmadan kontrol edebilirsiniz. Kompakt kılıf (W22mmD22mmH120mm) yaklaşık 3.000 kirpik uzantısını tutar. Farklı kıvrımlı her uzantı çakışmaz.

Proje, Nisan 2021'de Japonya'da sunulmuş ve Ekim 2022'de Good Design Ödülü 2022'yi kazanmıştır (Japonya). Bir dizi kirpik salonu araştırdık ve birçok salonun farklı türlerde çok sayıda paketleme yaptığını ve paketlemenin olması gerektiği kadar bilinmediğini bulduk. Profesyonel kirpik uzantıları için kullanılan çoğu paketleme plastiktir ve hatta küçük salonlar çok sayıda tipi depolar. Ayrıca, pazardaki boyutla ilgili olarak çok sayıda küçük ve orta ölçekli şirket ve bireysel mağaza olduğu için plastikleri bir kaynağa dönüştürme hareketinin eksik olduğunu da belirledik ve kağıt bazlı, kompakt bir paket tasarladık. Tedavi sırasında görünürlüğün önemli olduğunu da bulduk. Bu nedenle, kalan miktarı göstermek için içi görünen bir kutu ve sayılar ve simgelerle basit bir ekran kullanmaya karar verdik. Özellikle, birbirine karışmayacak şekilde kirpikleri tutan üç boyutlu kutunun şeklini hesapladık. Kutuyu, çeşitli uzunluklarda ve kıvrımlarda olan uzantılar çakışmayacak şekilde tasarladık.

Endüstri bilgeliğine karşı savaşmak zorunda kaldık. Kağıt uzantılarının hassas saç uzantılarını saklayamayacağına inanılıyordu. Ayrıca, sadece 22 mm karelik bir dünyada 3.000 kirpik saçının mükemmel yerleştirilmesini tasarlamak da zordu. Diğer yandan, eye-listlerin (uygulayıcıların) rahatlığını araştırdık. Kirpikleri bulmanın ve çıkartmanın en kolay yolunu bulmak için hareketlerini inceledik ve birçok prototip tekrarladık. Bir kullanıcı, "Kutudan çıkarıldığında, destek kağıdına noktalı bir çizgi kazınmıştır ve çizgi boyunca kesildiğinde, destek kağıdı yayılır. Orada birden kullanımı kolay hale gelir. Bir kullanıcı, "Vagonum yalnızca saçlarla doluyken, bu harika bir yer tasarrufu yolu. Kadınların güzelliğini ortaya çıkaran kirpikler için, bu projenin en önemli yönü, profesyonel kullanımın özelliklerini göz önünde bulundurarak, güzel tasarımı işlevsellik ve sosyal sürdürülebilirlikle birleştirmektir.

Profesyonel kirpik uzatma paketi, 22mm x 22mm x 120mm ölçülerindeki kompakt bir alanda 3000'den fazla bireysel kirpik saçını verimli bir şekilde saklar. Titiz tasarımı, çeşitli kıvrım desenlerine sahip kirpiklerin birbirine karışmamasını garanti eder. Kağıt ambalaj, açma ve kapama için bir kaydırma mekanizması özelliği taşır ve üç boyutlu kılıf tasarımı geniş bir açıklık sağlar. Pratik boyut etiketlemesi ile geliştirilmiş görünürlük sağlanırken, şeffaf kılıf içerik hacmi hakkında hızlı bir genel bakış sağlar.

(19) [Yayınlanan ülke] Japonya Patent Ofisi (JP) (12) [Resmi gazetenin türü] Kayıtlı faydalı model gazetesi (U) (11) [Kayıt numarası] Faydalı model kayıt No. (U3232162) 3232162 (24) [Kayıt tarihi] Reiwa 3(2021) Mayıs 10 (2021.5.10) (45) [Yayın tarihi] Reiwa 3(2021) Mayıs 27 (2021.5.27) (54) [Cihazın adı] Kirpik uzantıları barındıran kutu (51) [Uluslararası Patent Sınıflandırması] A41G 5/02 (2006.01)

Bu Tasarım, 2023'te A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü: Deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tsunaguwork's Ltd.
Görsel Kredileri: Tsunaguwork's Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Hitomi Ishihara Atsushi Nishikawa Reiko Ikami Kensaku Tsujino
Proje Adı: Minimum Aesthetic Space
Proje Müşterisi: Tsunaguwork's Ltd.


Minimum Aesthetic Space IMG #2
Minimum Aesthetic Space IMG #3
Minimum Aesthetic Space IMG #4
Minimum Aesthetic Space IMG #5
Minimum Aesthetic Space IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun