Alaraby TV: Yeniden Tanımlanan Haber Sunumu

Rami Hosni'nin Modern ve Dijital Dostu Tasarımı

Alaraby TV, Rami Hosni tarafından yeniden tasarlanan bir küresel haber kanalıdır. Marka, modern ve dijital dostu bir görünümle haber sunumunu yeniden tanımlıyor. Tasarım, dünya çapında yaklaşık 50 milyon izleyicisi olan Al Araby TV'nin MENA bölgesindeki en iyi rakipler arasında yer almasını sağlıyor.

Alaraby TV'nin yeniden tasarımında ilham kaynağı olarak çember kullanıldı. Çember, markanın başlangıç noktasıdır. Bilgiyi düzenleyen, gözü yönlendiren, bizi nerede olduğumuzu ve nereye gittiğimizi belirlememize yardımcı olan bir işaretçidir. İkonlar, düğmeler, oklar için kullanılan çember, On-Air Paketi'nde her yerde bulunur. Düğmeler, çubuklar ve kutular gibi diğer grafik elementlerin tümü, çemberin şeklini takip eden yuvarlak köşelere sahiptir.

Al Araby logosunu içeren çemberle başlayarak, Rami Hosni, bağlantıyı ve yeniliği benimseyen bir kanal için uygulama dünyasına dayalı esnek, modüler bir sistem oluşturdu. Al Araby TV, dünya çapında yayın merkezleri ve büroları bulunan bir küresel haber kanalıdır. Yaklaşık 50 milyon izleyici ile Al Araby TV kanalı, MENA bölgesindeki en iyi rakipler arasında yer alıyor.

Proje, 2022'nin Haziran ayında başladı ve Eylül 2022'de yayına girdi. Kanal, Katar'ın Doha şehrinde bulunmaktadır. Tasarım, modern ve dijital dostu bir görünümle haber sunumunu yeniden tanımlıyor. Al Araby logosunu içeren çemberle başlayarak, tasarımcılar, bağlantıyı ve yeniliği benimseyen bir kanal için uygulama dünyasına dayalı esnek, modüler bir sistem oluşturmuşlardır.

Al Araby TV'nin bu tasarımı, 2023'te A' Digital and Broadcasting Media Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, teknik ve yaratıcı becerileri güçlü olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı becerileri olan tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rami Yaser Hosni
Görsel Kredileri: Rami Yaser Hosni
Proje Ekibi Üyeleri: Rami Yaser Hosni
Proje Adı: Alaraby TV
Proje Müşterisi: Rami Yaser Hosni


Alaraby TV IMG #2
Alaraby TV IMG #3
Alaraby TV IMG #4
Alaraby TV IMG #5
Alaraby TV IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun