Çin'in Zarif Şarap Tasarımı: Wu Yao'nun Hediye Kutusu

Doğa ve Kültürün Buluştuğu Tasarım: Wu Yao'nun Çevreci Şarap Kutusu

Çin'in güzel manzaralarından ilham alarak oluşturulan bu tasarım, Wu Yao tarafından, doğayla uyumlu bir yaşam tarzını vurgulamak amacıyla geliştirildi. Özgün ve çevreci bir yaklaşımla, bu şarap kutusu tasarımı, doğanın ve kültürün mükemmel birleşimini sunuyor.

Yeşilin hakim olduğu bu tasarım, Çin'in büyüleyici manzaralarından esinlenmiştir. Dağların dikliği, su dalgalarının esnekliği ve manzaranın gün boyu geçirdiği değişimler, tasarımın ana renk paletini oluşturmuştur. Yeşil, tasarımın ana rengi olarak seçilmiş ve bu sayede bir nevi mürekkep sıçraması gibi yeşil bir manzara resmi oluşturulmuştur.

Wu Yao'nun tasarımı, Wisdom Shede şarap şişesini temel alır ve beş küçük şarap şişesinin üzerine beş farklı resim oluşturur. Bu resimlerde nadir hayvanlar ve doğa öğeleri kullanılarak, medeniyetin, ekolojinin ve güzel Çin'in anlamı yansıtılır.

Tasarımın dış ambalajı bir bavul formunda olup, kutu ve çanta formuna dayanır. Kutu ve çanta dışına beş nadir hayvan ve canlı doğa resimleri basılır. Altın yaldızlama tekniğiyle ifade edilen bu beş hayvan ve diğer doğal manzaralar, deri kutu ve çanta üzerine çizgi çizim tekniğiyle basılır, eski ahşap baskıları anımsatır.

Tasarımın teknik özellikleri arasında, dış kutunun boyutları 500mm x 200mm x 500mm olarak belirtilmiştir. Bu tasarım, Wu Yao ve ekibi tarafından tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Tasarım ekibi, orijinal tasarımcı Wu Yao, illüstrasyon tasarımcıları Yuchen Zhang, Boxing Xie, Huafeng Shi, Zhen Tan, grafik tasarımcıları Ziyang Zheng, Huafeng Shi ve 3D tasarımcı Hao Liao'dan oluşmaktadır.

Proje, 2021 yılının Ekim ayında Pekin'de başlamış ve Kasım ayında tamamlanmıştır. Tasarımın altında yatan araştırma, "Güzel Çin" kavramının ekolojik uygarlık inşasının önemini vurgulamaktadır. Bu da tasarımın ilham kaynağı olmuştur. Tuopai Shede, sektörde ekolojik döngü, yeşil ve çevre koruma ile ünlüdür ve güzel Çin'in bir uygulayıcısı olması kaçınılmazdır.

Tasarımın ana rengi olan mavi-yeşilin altınla sarılı üst ve alt köşeleri, genel ambalajın kalitesini artırır. Üstten açılan açılış yöntemi, onu daha değerli bir hediye gibi gösterir. Bu seferki doğal tema, Shede şarabının kalitesiyle tutarlıdır. Dolgun şarap ve doğal orijinal durum, bu tasarımı oluşturur, böylece tüketiciler, zarif hediye kutusunu alırken doğanın cazibesini hissedebilirler.

2023 yılında A' Packaging Design Award'da Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlara verilmiştir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wu yao
Görsel Kredileri: Wu yao
Proje Ekibi Üyeleri: Original designer:yao Wu Illustration designer:yuchen Zhang Illustration designer:boxing Xie Illustration designer:huafeng Shi Illustration designer:zhen Tan Graphic designer:ziyang Zheng Graphic designer:huafeng Shi 3D designer:hao Liao
Proje Adı: Beautiful Chinese Wine
Proje Müşterisi: Wu yao


Beautiful Chinese Wine IMG #2
Beautiful Chinese Wine IMG #3
Beautiful Chinese Wine IMG #4
Beautiful Chinese Wine IMG #5
Beautiful Chinese Wine IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun