R Space: Çok Fonksiyonlu Ortak Çalışma Alanının Yenilikçi Tasarımı

Ruixiang Zhao'nun Esnek ve Özel Ofis Konsepti

Ortak çalışma alanları, farklı kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayan çeşitli fonksiyonel alanlar sunar. R Space projesinin iç mekanı, sabit masalar, paylaşımlı masalar, bireysel ofisler, meydanlar, atölyeler ve toplantı odalarını içerecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, site ve çalışma deneyimini yeni yollarla birleştirerek iş birliğine dayalı bir ofis ortamı şekillendirir.

Ruixiang Zhao tarafından tasarlanan R Space, farklı doğalardaki şirketlerin bir arada esnek çalışma alanını paylaşmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Aynı zamanda kiracıların gizliliğini ve bağımsızlığını göz önünde bulundurur. İç mekanın renk paleti, ofise ciddi bir atmosfer katmak için ağırlıklı olarak beyaz tonlarda seçilmiş, genel atmosferin fazla sıkıcı olmaması için yumuşak, derin maviler ve ahşaplarla vurgulanmıştır. İyi doğal aydınlatma ve bol yeşillik ile ofis projesi, ekolojik simbiyoz kavramını da içermektedir. Malzeme seçiminde temel olarak ahşap kaplama ile kısmi çelik kaplama benimsenmiş, farklı alanlarda ahşabın doğal özelliklerini serpiştirerek düzenli bir güzellik oluşturmuş ve ardından ofis alanının benzersiz iş özelliklerini korumak amacıyla mimari dokunuşla çelik malzemeleri entegre etmiştir.

3600 metrekareye kadar olan bu paylaşımlı ofis alanı, mekan düzenlemesinde iç mekandaki yeşilliği ve ofis ortamını uyumlu bir şekilde entegre ederek basit, modern ve yumuşak bir iç atmosfer yaratmayı hedefler. Koridorda tasarım, duvar dekorasyonları oluşturmak için gür bitkiler kullanır ve koridoru yeşillikle çevreler. Ayrıca, farklı bitkilerin dahil edilmesi, mekana benzersiz bir rahatlık ve doğa hissi getirir, böylece hava kalitesini ve genel kiracı memnuniyetini artırır.

YF Plaza'nın ofis alanının tasarımında, insan kullanım sıklığına göre aydınlatma seviyesini ve klima anahtarını otomatik olarak ayarlayan akıllı elektrik sistemi getirilmiştir. Böylece modernize, yüksek verimli teknoloji ve enerji tasarruflu ve çevre dostu ofis yaşamı kavramı gerçekleştirilmiştir.

Farklı türdeki ofislerin bağımsızlığını ve gizliliğini sağlamak için, tüm bina basit bir yapı ile maksimum alan kullanımını sağlayacak şekilde ahşap kutularla tasarlanmıştır. Paylaşımlı ofis alanının topluluk merkezi olarak, giriş alanındaki mermer resepsiyon bankosu, mekanın odak noktasıdır ve ahşap duvar panelleriyle birleştirilmiş yarı saydam cam bloklardan yapılmış bir bölme duvar, bu alanın görsel çekiciliğini daha da artırır.

Bu proje, bir paylaşımlı ofis olduğu için, tasarım kiracıların iş gizliliğini ve iletişim açıklığını göz önünde bulundurur. Bu proje, kullanıcıların farklı alanlarda tercih ettikleri konforu bulmalarını teşvik eder, ancak aynı zamanda farklı zevklerini paylaşmak üzere bir araya gelmelerini de sağlar. Burada, her alanın mekan kullanımı için sabit sınırları varmış gibi görünse de, aynı zamanda kırılabilen bir kural da vardır. İnsanlar işlerini ayrı alanlarda yapabilir veya paylaşımlı alanlarda farklı fikirlerini ve kavramlarını paylaşabilirler.

2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu Tasarım, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer yapmaya katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilen Bronz A' Tasarım Ödülü'nü almıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: UPPER DESIGN
Görsel Kredileri: UPPER DESIGN
Proje Ekibi Üyeleri: Ruixiang Zhao
Proje Adı: R Space
Proje Müşterisi: Upper Design


R Space  IMG #2
R Space  IMG #3
R Space  IMG #4
R Space  IMG #5
R Space  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun