Elpis Interior Design Pte Ltd'nin Loft Projesi: Yenilikçi ve Fonksiyonel Tasarım

Yüksek Tavanları ve Sınırlı Alanı Optimize Eden Ödüllü Bir İç Mekan Tasarımı

Elpis Interior Design Pte Ltd tarafından tasarlanan Loft Projesi, sınırlı alanı ve yüksek tavanları en iyi şekilde kullanmayı hedefleyen yenilikçi bir konut tasarımıdır. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazanmıştır.

Loft Projesi, ev sahibinin CRAFTHOLIC kafe temalı bir ev isteği üzerine şekillenmiştir. Bu karakterler, Japon tasarımcı Ikuko Yamamoto tarafından yaratılmıştır. Tasarım, ev sahibinin günlük ihtiyaçlarını ve istediği yaşam tarzını karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Projenin en önemli özelliği, sınırlı alanın en iyi şekilde kullanılmasıdır. İki yatak odası arasındaki duvarı yıkmak ve yatay yerine dikey alan planlaması yapmak suretiyle, yüksek tavanlardan en iyi şekilde yararlanılmıştır. Loft, yatak odası olarak tasarlanmıştır. Bu sayede ev sahibi, aile ve arkadaşlarıyla sosyalleşebileceği yeterli alanı elde etmiş, aynı zamanda uyku alanını da özel tutabilmiştir.

Tasarımın gerçekleştirilmesindeki teknoloji, yatak alanını desteklemek için boş bölümün konsol şeklinde kullanılmasıdır. Bu sayede, dolapta sütunlar görünmeyecek ve alan karmaşıklaşmayacaktır. Daire 52 metrekare olup, tavan yüksekliği 4 metredir.

Özel yaşam alanının korunması amacıyla, yaşam alanı ve uyku alanı cam bir panelle ayrılmıştır. Bu sayede televizyondan çıkan ses, uyuyan kişiyi rahatsız etmeyecektir. Proje, 2019 yılında Singapur'da tamamlanmıştır.

Tasarım sürecinde karşılaşılan en büyük zorluk, sınırlı alanın en iyi şekilde kullanılması olmuştur. Müşterinin isteği üzerine, rahatlık, gardırop ve kahve köşesi aynı alanda toplanmıştır. Bu nedenle, alanın daha geniş ve hava alabilir hissi vermesi için duvarın yüzde 90'ı yıkılmıştır.

Loft Projesi, alan optimizasyonu ve fonksiyonel tasarımı ile öne çıkan bir projedir. Bu tasarım, endüstri standartlarına uygun, pratik ve yenilikçi bir tasarım olduğu için 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Elpis Interior Design Pte Ltd
Görsel Kredileri: Elpis Interior Design Pte Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: ZhiQi Lee Frederick Chow Chang Wai
Proje Adı: The Loft
Proje Müşterisi: Elpis Interior Design Pte Ltd


The Loft IMG #2
The Loft IMG #3
The Loft IMG #4
The Loft IMG #5
The Loft IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun