Doğa ve Şehir Arasındaki Uyum: "Ada" Saç Salonu

Jacksam Yang ve Steven Kuo'nun Doğayı Şehir Hayatına Taşıyan Yenilikçi Tasarımı

Tropikal yeşilliklerin ve sarmaşıkların yoğun sahnesi iç mekana taşınır. Bir kişi bol yeşil yaprakları görebilir, bitkilerin kokusunu alabilir ve damlayan suyun sesini dinleyebilir ve şehirdeki karmaşadan geçici olarak kurtulabilir ve sonunda doğa ve şehir arasında uyumlu bir dengeye ulaşabilir.

40 yıllık, 165 metrekarelik bir evin yenilenmesinde hiçbir gösterişli dekorasyon kullanılmamıştır. Çok sayıda yeşil bitki eklenmiş ve dekoratif kütükler, alanla uyumlu olacak şekilde bölme ekranları olarak kullanılmıştır, böylece basit ve net bir akış oluşturulmuştur. Geri dönüştürülen dekoratif kütükler, alanı bölmek için kullanılır ve duvarlar, kütükler tarafından oluşturulan görünür etki ile alanın akışını artırmak için terk edilir. Bu nedenle, alan daha aydınlık hale gelir ve alana yeni bir trend soluk verir.

Basit fizik, sulama sistemine uygulanmıştır. Enerji tüketen ve bakımı zor olan mekanik sulama yerine getirilmiştir. Bu arada, alan, yer çekimi ile çalışan sulama sistemi sayesinde damlayan su sesi ile dolar. Sifon teorisi kullanılarak, hava basıncı suyun üzerine basar ve su, su temini durana kadar köşelerdeki 11 tankı eşit olarak doldurur. Dekoratif kütükler, suyun kütüklere eşit olarak dağıtılmasını sağlamak için pamuk ve keten kumaşla bağlanır ve sarılır, böylece tırmanma bitkileri suyu eşit olarak emer.

Proje, 2019'un Kasım ayında başladı ve Aralık 2019'da Taipei'de tamamlandı. Bu tasarım, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviye sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.

Doğa unsurlarını basitlik ilkesi ile bir kentsel alana tanıtmak ve böylece başka bir tasarım teorisi formu sunmak amaçlanmıştır. Bir kentsel alan, doğa unsurları ve basit bir fiziksel prensip ile zenginleştirilmiştir. Bu tasarım, doğayı şehir hayatına taşıyan yenilikçi bir yaklaşımdır ve bu nedenle diğer tasarımlardan farklıdır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jacksam Yang
Görsel Kredileri: Weimax Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Jacksam Yang Steven Kuo
Proje Adı: Island
Proje Müşterisi: Jacksam Yang


Island IMG #2
Island IMG #3
Island IMG #4
Island IMG #5
Island IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun