Yi Xin Distillation: Eski Çin Dinastilerinin Asaletini Yansıtan Yüksek Kaliteli İçki Tasarımı

Tiger Pan, Tarihi Mirası Modern Kullanıma Uyarlayarak Yenilikçi Bir İçki Şişesi Tasarladı

Çin'in eski hanedanlarının asil yaşamından ilham alan Tiger Pan, egemen gücü ve en yüksek kaliteyi temsil eden bir ejderha elementi ile Yi Xin Distillation'ın tasarımını şekillendirdi. Bu tasarım, tarihi mirası modern kullanıma getirme ve herkesle paylaşma arzusunu yansıtıyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, içkinin kendisinin ne kadar yüce olduğunu anlatan bir ejderha figürü bulunuyor. Bu sayede, şişenin etiketlenmesine gerek kalmıyor. Şişenin karmaşık tasarımına uyum sağlamak için dış kutu, eski Çin kültüründen simetri estetiği ile basit ama zarif bir şekilde tasarlandı.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, rakip markaların genellikle seramik ambalajlar kullanmasına karşı, içkinin cam bir şişede sunulmasıyla fark yaratıyor. Cam şişede sunulan içki, yüzeyde parlaklık ve doku kazanıyor. Eski Çin tarzında çizilmiş olan ejderha figürü, şişenin boynuna sarılıyor.

Şişenin boyutları 180mm x 130mm x 285mm olarak belirlendi. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında Çin Baijiu, ejderha, şişe, içki ve Tiger Pan bulunuyor. Tasarım sürecinde Tiger Pan'a, yaratıcı yönetmen olarak liderlik ettiği bir ekip yardımcı oldu.

Tasarımın işleyişi, tüketicinin ideal bir ürün ararken harcadığı çabayı nasıl azaltabileceği üzerine odaklanıyor. Bu durumda, belirgin bir sembol, tüketicilerin ürünü uzaktan tanımasına ve seçmesine yardımcı oluyor.

Proje, Shenzhen'de tasarlandı ve 2 ay sürdü. Üretim süreci ise Pekin'de gerçekleşti. Tasarımın araştırma süreci, Yi Xin Distillation'ın marka imajının, çağdaş bir estetikle tüketicilere sunulması gerekliliği üzerine yoğunlaştı.

Tasarım sürecindeki en büyük zorluk, şekli oldukça karmaşık olan ejderha figürünün tasarımının gerçekleştirilmesiydi. Ancak sonuçta, ejderha figürü, Yixin Distillation'ın şişe boynunu saran bir tasarım unsuru olarak başarıyla entegre edildi.

Yi Xin Distillation tasarımının görsel içeriği hakkındaki fikri mülkiyet ve telif hakları Tiger Pan'a aittir. Bu tasarım, 2023 yılında A' Packaging Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve arzulanan özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TIGER PAN
Görsel Kredileri: Tiger Pan
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Tiger Pan Graphic Design: Jingwen Xiang Image Editing: Juanjuan Wu Technical Direction: Zhangkun Xie Technical Direction: Miaorong Lu Project Manager: Hua You
Proje Adı: Yi Xin Distillation
Proje Müşterisi: TIGER PAN


Yi Xin Distillation IMG #2
Yi Xin Distillation IMG #3
Yi Xin Distillation IMG #4
Yi Xin Distillation IMG #5
Yi Xin Distillation IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun