B&B Italia'nın Çağdaş Benzersizliği ve Zamansız Zarafeti

Outin Design Tarafından Tasarlanan B&B Italia Showroomu

Outin Design tarafından tasarlanan B&B Italia showroomu, modern uygarlığı hayata duyarlı ürünlerle yorumluyor. Tasarım, hayata bir "not" olarak görülüyor. Showroomun mekansal yapıları basit ve tutarlıdır, güneş ışığı, esinti, dokular ve ambiyans ile birlikte doğal bir bahçe oluştururlar. "Bahçede" sergilenen mobilyalar çiçekler ve çimler gibi büyür.

Outin Design'ın ana tasarım felsefesi, markanın çekirdek değerlerini Çin pazarında daha samimi ve anlaşılır bir şekilde yansıtmaktır. Tasarım, bina, peyzaj ve iç mekan perspektiflerinden geleneksel showroom modellerini terk eder ve mekanın birliğini ve sürekliliğini sağlar. Geometrik yapıların, cam perde duvarın ve bahçenin ince entegrasyonu, nesneler ve binanın arasındaki sınırı kırar, doğal ve düzenli bir ortam oluşturur.

Showroomun iç mekanı, güçlü bir hacim hissi ve temiz çizgiler sergiler. Yarı açık bölümler, mekanın geçişini sağlar ve görsel deneyimin sürekliliğini ve derinlik hissini yaratır. Yüzeylerin ve blokların üst üste gelme ve iç içe geçme ilişkisi, dolaşımı belirsiz bir şekilde yönlendirir ve ziyaretçilerin görüş alanında dış mekan manzarasını ve gün ışığını en üst düzeye çıkarır. Bu sayede iç mekan, dinamik bir varlık haline gelir.

Tasarım, geleneksel showroom modunu kırdı ve katmanlı bir mekansal model benimsedi. Bu model, zarif bir şekilde karıştırılmış elementler ve renklerle birlikte çağdaş bir benzersizlik ve zamansız zarafet özelliği taşıyan bir mekan yarattı. İç mekan, güçlü bir hacim hissi ve temiz çizgiler sergiler. Yarı açık bölümler, mekanın geçişini sağlar ve aynı zamanda görsel deneyimin sürekliliğini ve derinlik hissini yaratır.

Proje, 2020 yılında başlamış ve aynı yılın Eylül ayında tamamlanmıştır. Ningbo, Zhejiang Eyaleti'nde yer alan showroom, ticari bir binanın zemin katında bulunmaktadır. Girişteki monoton büyük basamaklar, iç içe geçen yapılarla dönüştürüldü ve cam perde duvarlar ve belirgin bahçe peyzajı ile eşleştirildi, böylece binanın ve nesnelerin arasındaki sınırı ortadan kaldırdı ve showroom için maksimum sergileme yüzeyi sağladı.

Bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: OUTIN. DESIGN
Görsel Kredileri: WenStudio
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer : Wang Chen Company: OUTIN. DESIGN
Proje Adı: B&B Italia
Proje Müşterisi: OUTIN. DESIGN


B&B Italia IMG #2
B&B Italia IMG #3
B&B Italia IMG #4
B&B Italia IMG #5
B&B Italia IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun