Yong Zhang'ın "Konfor Alanı": Modern ve Sade Bir Yaşam Alanı

Yong Zhang, mimari estetiğin orijinal niyetine dönerek son derece konforlu ve sıcak bir yaşam ortamı yaratıyor.

Yong Zhang'ın tasarladığı "Konfor Alanı", modern insanlar için son derece konforlu ve sıcak bir yaşam ortamı yaratmayı hedefliyor. Zhang, hassas tasarım ve klasik renk kombinasyonlarıyla, mekan ve insan arasında bir uyum sağlıyor.

Yong Zhang, bu projede karmaşık ve gereksiz elementlerin birikiminden vazgeçerek, mimari estetiğin orijinal niyetine dönüyor. Zhang'ın tasarımı, modern insanlar için son derece konforlu ve sıcak bir yaşam ortamı yaratmayı hedefliyor. Bu sayede, mekan ve insan arasında bir uyum sağlanıyor.

Projenin ana malzemeleri seramik karo, duvar kağıdı, lateks boya, KD, paslanmaz çelik ve taştır. Proje toplamda 117 metrekarelik bir alanı kapsıyor. İç mekan, konut, ev, modern, basit, huzurlu, sıcak ve konforlu anahtar kelimeleri, tasarımın özünü yansıtıyor.

Zhang'ın tasarımı, yoğun şehir hayatının karmaşasından doğmuş olmasına rağmen, sonunda hayata huzur ve barış getiren bir tasarım güzelliğine dönüşüyor. Evde binlerce duygu var, ancak evin romantizmi her zaman aynı kalıyor. Şehirde, hepimiz gerçekliğin, sadeliğin, şeffaflığın ve huzurun bir hissini arıyoruz. Mimarlık çekiciliğinde yoğunlaşan bu his, gerçekten bir zarafet duygusu yaratıyor. Işık ve gölge arasında bir diyalog ve dokuda bir asalet katmanı oluşturuyor.

Proje, Eylül 2019'da Tianjin'de başladı ve Eylül 2020'de Tianjin'de tamamlandı. Yatak odasına yayılan orijinal ahşap zemin ve ahşap kaplama, iyi bir uyku için sıcak ve yumuşak bir ortam yaratıyor. Aynı renkteki perdeler, geniş pencerelerin her bir güneş ışığını odanın her köşesine yansıtmasını sağlıyor. Yüksek sırtlı yatağın retro ve rustik özellikleri, lüksün konforunu gösteriyor, böylece sahipler her gece iyi bir uyku çekebiliyor.

Çalışma odası, aynı zarif ve yüksek seviye tonla tasarlandı, bu da evde çalışan sahibine güçlü bir kültürel atmosfer koyuyor. Kitaplar ve raf üzerindeki dekorasyonlar, Zen yolunun yoğun sessizliğini temsil ediyor. Burada çalışmak ve okumak, sadece bedeni ve ruhu tamamen yenileyebilir, aynı zamanda insanın duygusal hislerini de yaşatabilir.

Yong Zhang, bu tasarımda, sıcak bir dokunuş yaratmak için ultra düşük doygunluk renk şemalarını cesurca kullanıyor. Örnekler, hafiflik ve yumuşaklığın bir arada bulunabileceğini, stil ve zamansızlığın, zarafet ve sadeliğin bir arada olabileceğini gösteriyor. Her detayı, rengi ve köşeyi dikkatlice incelerken, sahipler bir stil anı, bir ışık hüzmesi, bir güzellik yığınından keyif alabilirler. Tam bir takdirle, stilin güzelliğini, ışığın yumuşaklığını ve rüyanın romantizmini her yerde bulabilirler.

Proje, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturur.

Projenin görsel içeriği hakkındaki fikri mülkiyet ve telif hakkı Suzhou Shengsu Mimarlık Fotoğrafçılığı'na aittir, 2020. Bu tasarım, prestijli A' Tasarım Ödülü'nün kazananıdır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yong Zhang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Suzhou Shengsu Architectural Photography, Place Of Comfort, 2020. Image #2: Photographer Suzhou Shengsu Architectural Photography, Place Of Comfort, 2020. Image #3: Photographer Suzhou Shengsu Architectural Photography, Place Of Comfort, 2020. Image #4: Photographer Suzhou Shengsu Architectural Photography, Place Of Comfort, 2020. Image #5: Photographer Suzhou Shengsu Architectural Photography, Place Of Comfort, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Yong Zhang Assistant Designer: Xin Ma
Proje Adı: Place Of Comfort
Proje Müşterisi: Yong Zhang


Place Of Comfort IMG #2
Place Of Comfort IMG #3
Place Of Comfort IMG #4
Place Of Comfort IMG #5
Place Of Comfort IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun