Sun Mori: Doğayla Mimarlık Arasında Mükemmel Dengenin Yaratıldığı Yeni Yaşam Tarzı

Genchi Mimarlık İnşaat, Sun Mori ile Yenilikçi ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı Sunuyor

Genchi Mimarlık İnşaat'ın tasarladığı Sun Mori, aile dostu etkileşimler için geniş balkon ve açık mutfak tasarımıyla yenilikçi ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunuyor. Bu proje, mimari ustalık ve dikkatli planlama ile ev kavramını yeniden tanımlıyor ve sakinlerine yeni, yeşil ve sağlıklı bir yaşam tarzı sunuyor.

Sun Mori, Tainan City'nin Annan Bölgesi'ndeki Jiufenzi alanında yer alıyor. 3188 metrekarelik bir alanı kaplayan bina, yer üstünde 6 kat ve yer altında 1 kata sahip olup toplamda 17 konut içeriyor. Mülk, 5,358 ağaç ve 220,000 çalı bitkisi ile bitişik durumda ve doğal bir ekolojik su manzarasına sahip. Proje, dekorasyon ve malzemelerin oranını en aza indirgemeyi hedefliyor.

Projede güçlendirilmiş toprak kil inşaat, çift katmanlı cam ve orta katmanda nano dereceli seramik ısı yalıtım filmi, metal tuğla, güneş fotovoltaik panel, ahşap işçiliği, fayans, boya, taş, hidroelektrik ve zayıf elektrik kullanılmıştır. Teknoloji ve mimari ustalığın birleşimi, bu projeyi diğerlerinden ayıran özgün özellikler arasında yer alıyor.

Her standart katta yalnızca üç konut birimi bulunurken, her biri binanın dışa bakan bir köşesini kaplıyor, böylece havalandırma ve aydınlatma yüzeyi daha doğal bir şekilde akıyor. Kıvrımlı balkon, her iki taraftan dışarıya doğru uzanırken, çizgileri ve yüzeyleri ustaca kullanarak genel bir estetik dengesi oluşturuyor. Doğal olarak havalandırılan merdiven holü ve genel koridor, güvenlik merdiveni penceresi ile birlikte binanın her yerinde bol miktarda havalandırma sağlıyor.

Binanın hacminde üç yeşil savunma hattı bulunuyor. İlk savunma hattı, toz arıtma ve oksijen tazeleme gibi yeşil fonksiyonları gerçekleştirebilen bir damlama sulama sistemine sahip balkon. İkinci savunma hattı, yeşil koridor, iyi yaşamı kapsayan bir yeşil kuşak. Üçüncü savunma hattı ise, mülk geliştiricisinin binanın önündeki nehir parkını benimsemesi ve yeşillik planı.

Sun Mori, büyük beyaz duvarı ve kıvrımlı üç boyutlu cam balkonu ile önündeki dolambaçlı sulak alanların akıcı dilini uyumlu hale getiriyor. Beyaz katı yapının ve merkezdeki metal tuğla ana duvarın aralıklı küçük açıklıkları, sağlamlık hissini zirveye çıkarırken, dış cephe zengin katmanlar ve özelliklerle dolu. 3 metre derinliğindeki geniş balkon aracılığıyla tasarımcı, ana yapısal bedenin büyük saf beyaz eğrilerini kullanarak çift katmanlı eğrilerin duygusal etkisini yaratıyor.

Sun Mori, 2023 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Genchi Architecture Construction Co Ltd.
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Gen Chi Architecture Construction Co., Ltd., Sun Mori, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Architectural Design: Bor-Sen Chang
Proje Adı: Sun Mori
Proje Müşterisi: Genchi Architecture Construction Co Ltd.


Sun Mori IMG #2
Sun Mori IMG #3
Sun Mori IMG #4
Sun Mori IMG #5
Sun Mori IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun