Zhubo Design'ın "Katlanan Bahçe" Projesi: Topluluk Merkezi Olarak Yeniden Şekillendirilmiş Bir Bahçe

Geleneksel Kraliyet Yapılarını Modern Tasarımla Buluşturan Zhubo Design

Beijing merkezli Zhubo Design, geleneksel kraliyet yapılarını modern tasarımla buluşturan "Katlanan Bahçe" adlı projelerini tamamladı. Bu proje, topluluk merkezi olarak hizmet veren bir bahçeyi yeniden şekillendirerek, doğal bir gerilim alanı oluşturmayı hedefliyor.

Proje, saf geometrik form kullanarak, "katlanan bahçe" içinde doğal bir gerilim yeri oluşturmayı hedefliyor. Bu, siteyi kesen sürekli bir duvar kullanarak gerçekleştirilmiştir. Lineer ve zigzag duvar, bahçeyi şekillendirmenin yanı sıra, kendisi de destekleyici yapı olarak hizmet verir. Bu, iç mekanda sütunsuz bir alan oluşturur. Aynı zamanda, kuzeyden güneye uzanan koridor alanı, üç dağınık avlu alanını bir araya getirir. Bu nedenle, binaya "Katlanan Bahçe" adı verilmiştir.

"Katlanan Bahçe", dalgalanan tuğlalarla kaplanmıştır ve ormanda bir dağa benzer. Güneş, ağaçtan daha yükseğe çıktığında, duvara parlar ve ışığın bir sıralaması ortaya çıkar: muhteşem orman, parlayan yeşil meydan, muhteşem düz saçak, parlayan batan avlu. Güneş ışığı ile, güzel bir tam görünümlü alan manzarasını serbest bir geometri dağına dönüştürdük.

Proje, Poly Group için inşa edilmiş bir topluluk merkezidir ve başlangıçta bir satış merkezi olarak kullanılması gerekmektedir. Mimarlık, bir duvarı sürekli olarak siteye yerleştirir, rüzgarlı bir eğilimle, sol ve sağa çapraz. Lineer ve zigzag duvar, bahçeyi şekillendirmenin yanı sıra, kendisi de destekleyici yapı olarak hizmet verir, böylece sütunsuz bir iç mekan oluşturur.

Proje, 2017'de Beijing'de başladı ve 2018'de tamamlandı. "Katlanan Bahçe", siteyi şekillendiren tarihi bağlamı miras alır. Bina, düşük karbonlu, çevre dostu ve enerji tasarruflu temel değerleri, doğayla diyalog şeklinde ele alır. Arazi kaynaklarının kıtlığı ve değerli olması nedeniyle, bina ayrıca batan avluları kullanarak alanı şekillendirir, serbest ve açık bir alan değer sistemine saygı gösterir ve bunu topluluk ve kentsel halk yaşamını düzenlemek için kullanır.

Projenin sınırlı maliyeti ve daha ağır tarihi bağlamı nedeniyle, ekonomi ve pratiklik arasında bir değer standardı bulmaya çalışıyoruz, böylece mimarın ideal kültürel yerinin atmosferini daha doğru bir şekilde iletebilir ve alanı daha iyi hizmet için kullanabiliriz.

2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, yaratıcı, profesyonel ve dikkat çekici tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmel bir seviyede başarı gösteriyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zhubo Design
Görsel Kredileri: [ Image#1:Photographer Huang Zaohui,Folding Garden, 2019], [ Image#2:Photographer Huang Zaohui,Folding Garden,2019], [ Image#3:Photographer Huang Zaohui,Folding Garden,2019], [ Image#4:Photographer Huang Zaohui,Folding Garden,2019], [ Image#5:Photographer Huang Zaohui,Folding Garden,2019]
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director: Yang Weizhong. Design Creator: Xia Chong. Design team: Tang Dynasty Wen, Su Chudu, Yang Mengchuan, Strahinja Petrovic
Proje Adı: Folding Garden
Proje Müşterisi: Zhubo Design


Folding Garden IMG #2
Folding Garden IMG #3
Folding Garden IMG #4
Folding Garden IMG #5
Folding Garden IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun